Red Bull και Πέρεζ ανανέωσαν τη συνεργασία τους για το 2022

Red Bull και Πέρεζ ανανέωσαν τη συνεργασία τους για το 2022
O Σέρτζιο Πέρεζ θα παραμείνει ως οδηγός της Red Bull Racing και το 2022, με τις δύο πλευρές να επεκτείνουν τη συνεργασία τους.

Ο Σέρτζιο Πέρεζ θα παραμείνει στη Red Bull Racing για ακόμα μια χρονιά, έπειτα από την επέκταση του συμβολαίου του με τους «ταύρους». Ο Μεξικανός έγινε κάτοικος του Μίλτον Κέινς το 2021, μετακομίζοντας από τη Racing Point (νυν Aston Martin).

Η πορεία του έως τώρα στο 2021 είναι θετική, έχοντας κατακτήσει τη νίκη στο ανατρεπτικό GP Αζερμπαϊτζάν. Επιπλέον, ανέβηκε στο βάθρο στο GP Γαλλίας, σε έναν αγώνα που η ομάδα του είχε εξαιρετική στρατηγική και κέρδισε στα ίσα τη Mercedes.

Η απόδοσή του στην πλειοψηφία των αγώνων έπεισε τη Red Bull Racing, η οποία ανανέωσε τη συνεργασία της με τον Μεξικανό για το 2022. Ο Πέρεζ θα παραμείνει teammate με τον Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος έχει συμβόλαιο με την ομάδα έως το 2023. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά μετά το 2018 που ο Ολλανδός θα έχει τον ίδιο teammate για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Η αυστριακή ομάδα έχει δυσκολευτεί τα τελευταία χρόνια να βρει τον κατάλληλο παρτενέρ του 23χρονου σούπερσταρ της, έπειτα από τις ανεπιτυχείς θητείες των Πιέρ Γκασλί και Άλεξ Άλμπον στην ομάδα το 2019 και το 2020.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω να είμαι μέλος μιας μεγάλης ομάδας όπως η Red Bull Racing στη νέα εποχή της Formula 1», δήλωσε αρχικά ο Πέρεζ. «Όλοι θα ξεκινήσουν από το μηδέν με τους νέους κανονισμούς και ο μόνος στόχος μου είναι να φτάσω στην κορυφή με τη Red Bull. Έχουμε πολλά ακόμα να κατακτήσουμε και ελπίζω να ολοκληρώσουμε δυνατά τη σεζόν, ώστε να συνεχίσουμε στο ίδιο μομέντουμ το 2022».

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ είναι ιδιαίτερα χαρούμενος με την ανανέωση της συνεργασίας με τον Πέρεζ. «Ο Τσέκο είναι μέλος της ομάδας που εμπνέει σεβασμό και η εμπειρία του, σε συνδυασμό με την απόδοσή του στους αγώνες, θα μας βοηθήσει ιδιαίτερα στη μάχη του πρωταθλήματος κατασκευαστών. Έχουμε εντυπωσιαστεί έως τώρα με την απόδοσή του και έχει αποδείξει τι είναι ικανός να κάνει μέσα στο μονοθέσιο. Την επόμενη χρονιά θα μεταβούμε σε μια νέα εποχή για τη Formula 1 και ο Τσέκο θα παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην αλλαγή αυτή και στην μεγιστοποίηση της απόδοσης της RB18».

Ο Πέρεζ πηγαίνει στο δεύτερο μισό της σεζόν του 2021 όντας 5ος στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος Οδηγών με 104 βαθμούς.

Image credit: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!