O Αλόνσο ανανέωσε με την Alpine για το 2022

O Αλόνσο ανανέωσε με την Alpine για το 2022
Η Alpine ανακοίνωσε πως ο Φερνάντο Αλόνσο θα αποτελέσει μέλος της ομάδας στη νέα εποχή της Formula 1 δίπλα στον Εστεμπάν Οκόν.

Ο Φερνάντο Αλόνσο θα παραμείνει οδηγός της Alpine το 2022, όπως ανακοίνωσε η γαλλική εταιρεία. Ήταν μια ανακοίνωση που προαναγγέλθηκε από τον Αλόνσο μία μέρα νωρίτερα και δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς γνωρίζαμε ότι ο Ισπανός επέστρεψε στη Formula 1 φέτος με σκοπό να διεκδικήσει νίκες και τίτλους από το 2022, με την αλλαγή των κανονισμών. Το μόνο που έμενε ήταν η τυπική ανακοίνωση, που κι αυτή ήρθε το πρωί της Πέμπτης 26 Αυγούστου

Ο Ισπανός έκανε τη μεγάλη του επιστροφή στη Formula 1 έπειτα από δύο χρόνια απουσίας και μετά από 11 αγώνες στο 2021 βρίσκεται στην 11η θέση της βαθμολογίας με 38 βαθμούς. Ο καλύτερος τερματισμός του αποτελεί η 4η θέση στο GP Ουγγαρίας. Η επιστροφή του Αλόνσο στο σπορ δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο, όμως από το GP Γαλλίας κι έπειτα η απόδοσή του άλλαξε και πλέον βρίσκεται σε ένα σερί 6 αγώνων στους βαθμούς. Μάλιστα, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απρόσμενη νίκη του Εστεμπάν Οκόν στο GP Ουγγαρίας, κρατώντας τον Λιούις Χάμιλτον με φρέσκα ελαστικά πίσω του για 10 γύρους.

Η φετινή χρονιά αποτελεί προετοιμασία για το 2022 και την μεγαλύτερη αλλαγή στους κανονισμούς της Formula 1 των τελευταίων 40 ετών. Η Alpine στοχεύει να παλέψει για πρωτάθλημα την επόμενη σεζόν, με τον Αλόνσο να τονίζει από την αρχή του 2021 πως ο απόλυτος στόχος είναι το 2022 και σωστή εξέλιξη του νέου μονοθεσίου. Με τον Εστεμπάν Οκόν να έχει ανανεώσει με πολυετή συμφωνία νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η Alpine στηρίζει το μέλλον της στους δύο αυτούς οδηγούς. Η επέκταση του συμβολαίου του Αλόνσο με την Alpine επιβεβαιώνει την πρόθεση των δύο πλευρών να διαβούν ένα μονοπάτι που θα αποτελείται από επιτυχίες.

Ο CEO της Alpine, Λοράν Ροσί δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που επιβεβαιώνουμε ότι ο Φερνάντο (Αλόνσο) θα τρέξει και του χρόνου, μαζί με τον Εστεμπάν (Οκόν). Για εμάς είναι ένα τέλειο οδηγικό δίδυμο, ένα από τα ισχυρότερα στο grid. Δουλεύουν συμπληρωματικά και αμφότεροι προσφέρουν στην ομάδα ταλέντο και ταχύτητα και απαράμιλλο ομαδικό πνεύμα που έφερε στην ομάδα την πρώτη της νίκη στην Ουγγαρία. Ο Φερνάντο μάς έχει εντυπωσιάσει όλους από τότε που επέστρεψε στο σπορ στην αρχή της χρονιάς. Η αφοσίωσή του, η ομαδική δουλειά και η εστίαση στο να αντλήσει το μέγιστο από την ομάδα είναι απίστευτα τόσο συμμετέχεις σε αυτά όσο και να τα παρακολουθείς. Η απόδοσή του στην Ουγγαρία ήταν άλλο ένα παράδειγμα της αγωνιστικής του αξίας και υπενθύμισε σε όλους πόσο ικανός οδηγός είναι. Είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να επωφεληθούμε πολύ από τη διορατικότητα και την εμπειρία του Φερνάντο καθώς μπαίνουμε στην τελική φάση ανάπτυξης και βελτιστοποίησης του σασί και της μονάδας ισχύος του 2022. Είναι τόσο πεινασμένος όσο εμείς για τις επιτυχίες και καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να το μεταφράσει σε απόδοση. Προς το παρόν, ωστόσο, πρέπει να επικεντρωθούμε στην επίτευξη ενός ισχυρού δεύτερου μισού της σεζόν, να αντλήσουμε το μέγιστο σε κάθε αγώνα και να διασφαλίσουμε ότι θα τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα στη βαθμολογία των κατασκευαστών. Αυτό θα μας φέρει σε καλή θέση για την επόμενη χρονιά και τις σημαντικές ευκαιρίες που θα φέρει αυτή».

Ο Φερνάντο Αλόνσο δήλωσε επίσης πολύ χαρούμενος: «Είμαι πολύ χαρούμενος που επιβεβαιώνω την επέκταση της συνεργασίας με την Alpine F1 Team έως το 2022. Ένιωσα σαν στο σπίτι μου τη στιγμή που επέστρεψα σε αυτήν την ομάδα και με καλωσόρισαν με ανοιχτές αγκάλες. Είναι χαρά να δουλεύω ξανά με μερικά από τα πιο λαμπρά μυαλά στο άθλημά μας στο Enstone και στο Viry-Châtillon. Ήταν μια δύσκολη σεζόν για όλους, αλλά έχουμε δείξει πρόοδο ως ομάδα και το αποτέλεσμα στην Ουγγαρία χρησιμεύει ως καλό παράδειγμα αυτής της εξέλιξης. Στοχεύουμε σε πιο θετικές αναμνήσεις για το υπόλοιπο αυτής της σεζόν, αλλά κυρίως από την επόμενη χρονιά και μετά, με τις νέες αλλαγές τους κανονισμούς που έρχονται στη Formula 1. Ήμουν μεγάλος υποστηρικτής της ανάγκης για παιχνίδι επί ίσοις όροις και αλλαγές στο άθλημα και η σεζόν 2022 θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για αυτό. Ανυπομονώ για το υπόλοιπο της σεζόν και να τρέξω μαζί με τον Εστεμπάν το 2022 για την Alpine».

Image credit: Alpine

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!