Ράσελ: «Θέλω να παλέψω για πρωτάθλημα το 2022»

Ράσελ: «Θέλω να παλέψω για πρωτάθλημα το 2022»
Ο Τζόρτζ Ράσελ επιθυμεί το 2022 να είναι σε θέση να διεκδικήσει πρωτάθλημα, δίνοντας επιπλέον τροφή στις φήμες μετακίνησης του στη Mercedes.

Το μεγαλύτερο θέμα της φετινής «silly season» της Formula 1 (μετεγγραφική περίοδος) αποτελεί η δεύτερη θέση στη Mercedes για το 2022. Ο Λιούις Χάμιλτον ανανέωσε το συμβόλαιό του έως το τέλος του 2023, έχοντας καλύψει τη μία θέση. Υποψήφιοι teammate του είναι ο Βάλτερι Μπότας και ο Τζόρτζ Ράσελ.

Η Mercedes διά στόματος του επικεφαλής της, Τότο Βόλφ, έχει επιβεβαιώσει πως η απόφαση θα παρθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιρινού διαλείμματος.

Τώρα, ο Τζόρτζ Ράσελ, σε συνέντευξη του στο RTL αποκάλυψε την επιθυμία του να αγωνίζεται με ένα καλύτερο μονοθέσιο το 2022. «Νιώθω 100% έτοιμος να κάνω το επόμενο βήμα. Με κάθε αγώνα που κάνει κάποιος είναι ολοένα και πιο έτοιμος. Νιώθω έτοιμος και έχω εμπιστοσύνη σε εμένα και στις ικανότητές μου. Μου έχει λείψει ο ενθουσιασμός και η πίεση να μάχομαι για τις πρώτες θέσεις. Τα τελευταία χρόνια νιώθω λίγη από την πίεση, όπως και πέρυσι στο Μπαχρέιν όταν οδήγησα τη Mercedes. Θέλω να είμαι σε θέση να μάχομαι με τους οδηγούς που μαχόμουν σε όλη μου την καριέρα. Έχω παλέψει με τον Μαξ (Φερστάπεν), τον Σάρλ (Λεκλέρ), τον Εστεμπάν (Οκόν), τον Λάντο (Νόρις). Ο μόνος νέος αντίπαλος θα ήταν ο Λιούις (Χάμιλτον) γιατί είναι πολλά χρόνια στη F1».

Το μέλλον του Ράσελ παραμένει άγνωστο προς ώρας. Η Mercedes, στην οποία ανήκει, αναμένεται να αποφασίσει αν θα παραμείνει στη Williams με την οποία εισήλθε στη Formula 1, ή αν θα τον προβιβάσει δίπλα στον Χάμιλτον.

Όμως ο νεαρός Βρετανός πιστεύει πως είναι έτοιμος να παλέψει για το πρωτάθλημα σε περίπτωση που πάει στη Mercedes: «Δεν μπορώ να πω ποια είναι η καλύτερη επιλογή για εμένα να οδηγώ του χρόνου. Όσοι θυμάστε πίσω στο 2012, ο Λιούις είχε υπογράψει στη Mercedes και όλοι έλεγαν πως είναι τρελός. Όλοι ξέρουμε πώς έχει εξελιχθεί η ιστορία. Θέλω να είμαι στην ομάδα που θα με βοηθήσει να διεκδικήσω το πρωτάθλημα. Το σίγουρο είναι πως θα οδηγώ με κινητήρα Mercedes του χρόνου. Είμαι πιστός στη Mercedes. Ειλικρινά δεν ξέρω τι θα γίνει και κοιτάζω να απολαμβάνω κάθε τριήμερο. Όμως θέλω να είμαι στο ταχύτερο μονοθέσιο».

Ο Ράσελ δεν έχει καταφέρει να σκοράρει βαθμούς με τη Williams στο 2021, με την ομάδα να βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας μόνο μπροστά από τη Haas.

Image credit: Williams F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!