Ο Ζου στη θέση του Τζοβινάτσι στην Alfa Romeo

Ο Ζου στη θέση του Τζοβινάτσι στην Alfa Romeo
O Γκουάνγιου Ζου θα είναι ο νέος οδηγός της Alfa Romeo από το 2022 και θα πάρει τη θέση του Αντόνιο Τζοβινάτσι που αποχωρεί από την ομάδα.

Η Alfa Romeo ήταν η τελευταία ομάδα που δεν είχε επικυρωποιήσει το οδηγικό της δίδυμο για το 2022, με την απόφαση να λαμβάνεται τις τελευταίες ημέρες. Όπως γνωστοποίησε η ομάδα με βάση το Χίλβιλ της Ελβετίας, που παλιότερα τη γνωρίζαμε ως Sauber, ο τωρινός οδηγός της Formula 2, Γκουάνγιου Ζου, θα είναι αυτός που θα πλαισιώσει τον Βάλτερι Μπότας από την επόμενη χρονιά. Ο Κινέζος οδηγός θα κάνει το ντεμπούτο του στη Formula 1 και θα πάρει τη θέση του Αντόνιο Τζοβινάτσι.

Ο Ζου θα γίνει ο πρώτος οδηγός από την Κίνα που θα αγωνιστεί στη Formula 1 και θα γράψει μια σημαντική σελίδα στην αθλητική ιστορία της χώρας του. Το 2015 τερμάτισε δεύτερος στον Ιταλικό θεσμό F4 Championship Powered by Abarth, ενώ στη συνέχεια κατέκτησε σειρά νικών στην F3 και την F2. Το 2021 είναι μια εξαιρετική χρονιά για τον οδηγό στην F2, αφού με δύο αγώνες πριν την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος βρίσκεται στη δεύτερη θέση και είναι ένας από τους κύριους διεκδικητές του τίτλου.

Ο Ζου μίλησε για την ευκαιρία που του δίνεται να οδηγήσει στη Formula 1 από το 2022: «Από μικρή ηλικία ονειρευόμουν να φτάσω όσο το δυνατόν ψηλότερα σε αυτό το άθλημα. Είμαι πολύ παθιασμένος με αυτό και τώρα το όνειρο έγινε πραγματικότητα. Είναι προνόμιο για εμένα να ξεκινώ την καριέρα μου στη Formula 1 με μια τόσο θρυλική ομάδα, μέσω της οποίας αναδείχθηκαν πολλά ταλέντα στο σπορ στο παρελθόν. Νιώθω έτοιμος για την πρόκληση που θα αντιμετωπίσω στην κορυφαία μορφή του μηχανικού αθλητισμού, δίπλα σε έναν έμπειρο και ταλαντούχο οδηγό, όπως είναι ο Valtteri Bottas. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Alfa Romeo Racing ORLEN για αυτή την ευκαιρία. Ο στόχος για την επόμενη χρονιά είναι να μάθω όσα περισσότερα γίνεται στο μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα. Το να είμαι ο πρώτος Κινέζος οδηγός στη Formula 1 αποτελεί ορόσημο στην ιστορία της χώρας μου στους αγώνες αυτοκινήτου. Γνωρίζω πως υπάρχουν πολλές προσδοκίες από τη συμμετοχή μου και θα χρησιμοποιήσω αυτό το γεγονός ως κίνητρο για να γίνω καλύτερος και να πετύχω περισσότερες επιτυχίες».

Ο επικεφαλής της ομάδας, Φρεντ Βασέρ, δήλωσε για το νέο απόκτημα της Alfa Romeo: «Είναι χαρά μου να καλωσορίζω τον Guanyu Zhou στην Alfa Romeo Racing ORLEN. Είναι ένας εξαιρετικά ταλαντούχος οδηγός, όπως έχουν δείξει και τα αποτελέσματα του στην F2, και ανυπομονούμε το ταλέντο του να εξελιχθεί περαιτέρω στην Formula 1. Είμαστε περήφανοι για το οδηγικό δίδυμο του 2022 και είμαστε σίγουροι ότι ο Zhou θα έχει μια πολύ επιτυχημένη συνεργασία με τον Valtteri. Επίσης ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε του Κινέζους φιλάθλους. Η Alfa Romeo Racing ORLEN αντιπροσωπεύει το πνεύμα της Formula 1 και θα κάνουμε ότι καλύτερο ώστε να αυξήσουμε τη δημοφιλία του σπορ στην Κίνα».

Giovinazzi

Ως αποτέλεσμα, ο Αντόνιο Τζοβινάτσι θα πει αντίο στην ομάδα που αγωνίζεται από το 2019. Ο Ιταλός έκανε το ντεμπούτο του στη Formula 1 το 2017 για δύο αγώνες όταν αντικατέστησε τον τότε οδηγό της Sauber, Πασκάλ Βερλάιν, που είχε τραυματιστεί. Στο 2021, ο Τζοβινάτσι έχει μόλις 1 βαθμό στο φετινό Πρωτάθλημα Οδηγών και βρίσκεται στη 18η θέση.

Ο επικεφαλής της Alfa Romeo, Φρεντ Βασέρ θέλησε να ευχαριστήσει τον Ιταλό για την προσφορά του στην ομάδα: «Το να αποχαιρετάς έναν οδηγό δεν είναι ποτέ εύκολο, ειδικά στην περίπτωση του Antonio, ο οποίος υπήρξε μέλος της ομάδας για τόσο μακρύ διάστημα. Καθώς χωρίζουν οι δρόμοι μας, θα θυμόμαστε πάντα τις καλές στιγμές, αλλά και τα μαθήματα που πήραμε από τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, ξέροντας πως μαζί εξελιχθήκαμε σαν ομάδα. Ευχόμαστε στον Antonio ότι καλύτερο για το μέλλον του μετά την ολοκλήρωση της φετινής σαιζόν. Μέχρι τότε έχουμε ακόμα τρεις αγώνες που θα προσπαθήσουμε μαζί να πετύχουμε καλά αποτελέσματα και να κλείσουμε δυνατά τη χρονιά».

Image credit: Alfa Romeo

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!