Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Σκι και σνόουμπορντ με φόντο το παλιό χαλυβουργείο

Newsroom
Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Σκι και σνόουμπορντ με φόντο το παλιό χαλυβουργείο

bet365

Ένα χαλυβουργείο δεσπόζει στην εγκατάσταση του snowboarding και του freestyle skiing στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο.

Στο Πεκίνο οι διοργανωτές των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων αντιμετώπισαν πρόβλημα με την έλλειψη φυσικού χιονιού. Χρησιμοποίησαν περισσότερες από 100 γεννήτριες χιονιού και 300 κανόνια για τη δημιουργία 1,2 εκατομμυρίου m3 σκόνης χιονιού, προκειμένου να στρωθούν οι πίστες στα υπαίθρια αγωνίσματα.

Στις εγκαταστάσεις την παράσταση κλέβει το Big Air Shougang, που φιλοξενεί τα αγωνίσματα του freestyle skiing και του snowboarding. Βρίσκεται στην πόλη Zhangjiakou, 170 χλμ. μακριά από το Πεκίνο και βρίσκεται στη βιομηχανική πλευρά της.

Πεκίνο


Οι φωτογραφίες είναι πρωτόγνωρες καθώς δίπλα στην εγκατάσταση δεσπόζουν τα φουγάρα ενός παλιού χαλυβουργείου, δημιουργώντας ένα διαφορετικό σκηνικό στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Το χαλυβουργείο έκλεισε το 2008 με αφορμή τη διεξαγωγή των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνο, ως μέρος μιας προσπάθειας μείωσης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Οι Κινέζοι το έχουν μετατρέψει σε χώρο που φιλοξενεί καταστήματα, μουσείο και εμπορικά γραφεία, με σχέδια για μετατροπή ενός από τους πύργους, σε χώρο για τελετές γάμου.

 

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα