Ο WADA προσέφυγε στο CAS για την υπόθεση της Βαλίεβα

Newsroom
Ο WADA προσέφυγε στο CAS για την υπόθεση της Βαλίεβα

bet365

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός κατά του Ντόπινγκ (WADA) ανακοίνωσε σήμερα (21/2) ότι προσέφυγε στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο της Λοζάνης (CAS), ζητώντας να επιβληθεί ποινή τετραετούς αποκλεισμού στη Καμίλα Βαλίεβα.

Η Καμίλα Βαλίεβα αθωώθηκε από την επιτροπή αντιντόπινγκ της Ρωσίας (RUSADA) η οποία έκρινε ότι δεν είχε κάνει κάποια παραβίαση κανονισμού αν και τα Χριστούγεννα του 2021 είχε βρεθεί θετική σε έλεγχο ντόπινγκ, κάτι που αναμενόμενα έφερε την αντίδραση του WADA.

Ο οργανισμός θα επιδιώξει τετραετή αποκλεισμό και ακύρωση όλων των αποτελεσμάτων της Βαλίεβα από την ημερομηνία συλλογής του δείγματος.

«Ο WADA θεωρεί ότι το πόρισμα του πειθαρχικού ελέγχου της επιτροπή αντιντόπινγκ της Ρωσίας (RUSADA) ότι ο αθλητής δεν φέρει «καμία υπαιτιότητα ή αμέλεια» είναι λάθος σύμφωνα με τους όρους του Παγκόσμιου Κώδικα Αντιντόπινγκ σε αυτή την περίπτωση και έχει ασκήσει το δικαίωμά του να υποβάλει έφεση στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο», ανέφερε σε σύντομη ανακοίνωση η WADA.

Η 16χρονη Βαλίεβα βρέθηκε θετική στην απαγορευμένη ουσία τριμεταζιδίνη στα εθνικά πρωταθλήματα της Ρωσίας στις 25 Δεκεμβρίου του 2021, αλλά το αποτέλεσμα έγινε γνωστό μόλις στις 8 Φεβρουαρίου, μια ημέρα αφότου βοήθησε την ομάδα της να κερδίσει ένα χρυσό μετάλλιο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Προς υπεράσπισή της, η Βαλίεβα είπε ότι το θετικό τεστ ήταν αποτέλεσμα σύγχυσης με το φάρμακο για την καρδιά του παππού της. Παρά το θετικό τεστ, το CAS έδωσε άδεια στη Βαλίεβα να συνεχίσει να αγωνίζεται στους Αγώνες του Πεκίνου στο απλό γυναικών.

Η Βαλίεβα, η οποία έγινε η πρώτη γυναίκα που έκανε τετραπλό άλμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες κατά τη διάρκεια του ομαδικού αγώνα.

 

Τελευταία Νέα