Καμίλα Βαλίεβα: Ρωσική εφημερίδα δίνει ντοπέ την 15χρονη αθλήτρια

Newsroom
Καμίλα Βαλίεβα: Ρωσική εφημερίδα δίνει ντοπέ την 15χρονη αθλήτρια

bet365

Η 15χρονη Καμίλα Βαλίεβα βρέθηκε να έχει κάνει χρήση απαγορευμένης ουσίας, σύμφωνα με ρωσικό δημοσίευμα.

Η Καμίλα Βαλίεβα, η 15χρονη Ρωσίδα που μάγεψε με το πρόγραμμά της στο καλλιτεχνικό πατινάζ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες είναι αυτή που έχει βρεθεί «θετική» σε έλεγχο ντόπινγκ από τα μέλη της ομάδας που νίκησαν στο ομαδικό. Αυτό υποστηρίζει η ρωσική εφημερίδα, RBC, που αναφέρει πως η γυμμάστρια βρέ8ηκε να έχει κάνει χρήση του φαρμάκου τριμεταζιδίνη (Trimetazidine), που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της στηθάγχης.

Η τριμεταζιδίνη περιλαμβάνεται στον κατάλογο μεταβολικών ρυθμιστών του Παγκόσμιου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA) και απαγορεύεται τόσο εντός όσο και εκτός διοργανώσεων.

Η εφημερίδα δεν αποκαλύπτει τις πηγές της, τη στιγμή που κάποιες ώρες νωρίτερα δεν είχε γίνει η απονομή των μεταλλίων στο ομαδικό του καλλιτεχνικού πατινάζ στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο.

Η Βαλίεβα μετείχε στην εξαμελή ρωσική ομάδα στο ομαδικό και την Δευτέρα εκτελώντας το πρόγραμμά της, μάγεψε την παγκόσμια αθλητική κοινότητα, καθώς έγινε η πρώτη γυναίκα που επιχείρησε τετραπλό άλμα στην ιστορίας των Αγώνων.

Η είδηση πως βρέθηκε «θετικό» δείγμα στη ρωσική ομάδα, σε έλεγχο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έφερε αναταραχή στο Πεκίνο. Οι Ρώσοι το αρνήθηκαν, τη στιγμή που η ΔΟΕ ουσιαστικά παραδεχόταν το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί, το «νομικό ζήτημα», όπως το χαρακτήρισαν.

 

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα