Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Σπουδαία αρχή η Νίκου και ο Πετράκης στο Πεκίνο

Newsroom
Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Σπουδαία αρχή η Νίκου και ο Πετράκης στο Πεκίνο

bet365

Πολύ καλά αποτελέσματα άνοιξε η παρουσία της ελληνικής ομάδας στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντική ήταν η αρχή για την ελληνική ομάδα στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Πεκίνο. Η Εύα Νίκου, με συνοδό τον Δημήτρη Προφέντζα, κατέλαβε την θέση στο αγώνισμα του σούπερ γιγαντιαίου σλάλομ (SG) στο αλπικό σκι, με χρόνο 1:25.25.

Η 22χρονη από τα Γρεβενά μετέχει για πρώτη φορά σε Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες και η εμφάνισή της στο σούπερ γιγαντιαίο σλάλομ κρίνεται πολύ καλή. Η Νίκου θα πάρει μέρος στα τέσσερα από τα έξι αγωνίσματα του αλπικού σκι, τη Δευτέρα (7/3) θα συνεχίσει με το Super Combined (αγώνας συνδυασμού), που είναι από τα δυνατά αγωνίσματα της σκιέρ.



Τα μετάλλια στο SG κατέκτησαν οι Ρέξοβα (Σλοβακία) 1:17.01, Φιτζπάτρικ (Μ. Βρετανία) 1:18.79 και Ζου (Κίνα) 1:19.30, ενώ μπροστά από τη Νίκο βρέθηκαν οι Νάιτ (Βρετανία) 1:19.39 και Ριστάου (Γερμανία) 1:22.31.

ΠΕΤΡΑΚΗΣ


Πρόκριση για Πετράκη


Επίσης στον τελικό της κατηγορίας Snowboard Cross SB-UL στη χιονοσανίδα προκρίθηκε ο Κωνσταντίνος Πετράκης. Κατάφερε να τερματίσει σε χρόνο 1:11.03 καταλαμβάνοντας την 15η θέση κι εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο το εισιτήριο για τον τελικό της Δευτέρας (7/3). Τον αγώνα του παρακολούθησε και ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Καπελλάκη και τον συνεχάρη για την πολύ καλή του εμφάνιση.

 

Τελευταία Νέα