Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι Ρώσοι πάνε στο CAS μετά τον αποκλεισμό τους

Newsroom
Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι Ρώσοι πάνε στο CAS μετά τον αποκλεισμό τους

bet365

Η Ρωσία δεν φαίνεται να έχει πει την τελευταία της λέξη μετά τον αποκλεισμό της από τους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Oι Ρώσοι από ό,τι φαίνεται δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια μετά την απόφαση της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής (IPC) να αποκλείσει τη χώρα τους και τη Λευκορωσία από τους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες, που αρχίζουν την Παρασκευή (4/3) στο Πεκίνο με την Τελετή Έναρξης.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο TASS, η Ρωσία αναμένεται να προσφύγει στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο (CAS), κατά της απόφασης αποκλεισμού από την IPC, αποτέλεσμα της εισβολής στην Ουκρανία.

«Αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε για να καθορίσουμε τη νομική θέση μας, προκειμένου να υποβάλουμε αγωγές για την προστασία των δικαιωμάτων των αθλητών μας, ενάντια στις διακρίσεις των αθλητών με βάση την εθνικότητά τους και τη χρήση του αθλητισμού ως εργαλείου πολιτικής πίεσης» ανέφερε ο υπουργός Αθλητισμού της Ρωσίας, Όλεγκ Ματίτσιν.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, Άλαν Πάρσονς αποκάλυπτε τις πιέσεις που υπήρξαν, έως ότου ληφθεί η απόφαση αποκλεισμού. «Πολλές ολυμπιακές επιτροπές απειλούν να μην αγωνιστούν, θέτωντας σε κίνδυνο τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Η κατάσταση στο Ολυμπιακό Χωριό ξεφεύγει και πρέπει να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των αθλητών» είπε ο Πάρσονς.

 

Τελευταία Νέα