Φόβοι για αναβολή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

Newsroom
Φόβοι για αναβολή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

bet365

Ένα μήνα πριν την έναρξη των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων και η συζήτηση για το ενδεχόμενο αναβολής τους έχει «φουντώσει».

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού παγκοσμίως, έχει ανοίξει για τα καλά την κουβέντα για το ενδεχόμενο αναβολής των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο.

Η διοργάνωση ξεκινά σε ένα μήνα περίπου, αλλά στην ΔΟΕ και στην Οργανωτική Επιτροπή παραδέχονται πως υπάρχει σοβαρό θέμα με τα κρούσματα ακόμη και στις αποστολές.
Αν και δημόσια προς το παρόν λένε ότι οι Αγώνες θα γίνουν κανονικά, ο Ντικ Πάουντ, Καναδός παράγοντας και μέλος της ΔΟΕ, παραδέχτηκε σε δηλώσεις του πως το θέμα της αναβολής είναι στο τραπέζι.

Ο εκτελεστικός διευθυντής των Αγώνων στο Πεκίνο, Κριστόφ Ντουμπί, ανέφερε πως η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στους ίδιους τους αθλητές που έχουν κερδίσει θέση για το Πεκίνο, είναι «ο βασικός προβληματισμός μας».

Το Πεκίνο διαβεβαιώνει πως όλα θα κυλήσουν ομαλά για τους Αγώνες παρά την αύξηση των κρουσμάτων, αλλά φοβούνται ιδιαίτερα με την παράλλαξη Omicron κι αυτό γιατί αναμένονται στη χώρα χιλιάδες άτομα από όλες τις γωνίες του πλανήτη, τα οποία συνεχώς ταξιδεύουν, με αποτέλεσμα να θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα υπάρξουν πολλά κρούσματα στην διάρκεια της διοργάνωσης.

Είναι χαρακτηριστικό πως ΗΠΑ και Γαλλία αντιμετωπίζουν ρεκόρ κρουσμάτων κι αυτό είναι που έχει θορυβήσει έντονα τους διοργανωτές.

«Δεν μας αρέσει να χάνουμε αθλητές από την διοργάνωση, ειδικά όταν αυτοί πάλευαν για μήνες για να πάνε στο Πεκίνο. Και η αύξηση των κρουσμάτων στους αθλητές είναι η βασική μας ανησυχία» ανέφερε ο Ντουμπί στο RTS.

Η Κίνα έχει αποφασίσει πως οι αθλητές θα υποβάλλονται καθημερινά σε PCR τεστ, ενώ όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως, θα πρέπει να μπουν σε καραντίνα 3 εβδομάδων πριν τους επιτραπεί η συμμετοχή. Ηδη η Κίνα έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να ταξιδέψουν ξένοι τουρίστες για να δουν τους Αγώνες.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα