Το NHL απαγορεύει στους παίκτες να αγωνιστούν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Newsroom
Το NHL απαγορεύει στους παίκτες να αγωνιστούν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

bet365

Ηχηρό χτύπημα δέχτηκε το Πεκίνο καθώς τα μεγάλα αστέρια του χόκεϊ επί πάγου δεν παίρνουν άδεια να αγωνιστούν από την επαγγελματική λίγκα των ΗΠΑ.

Με πρόσχημα τον κορονοϊό, η επαγγελματική λίγκα του χόκεϊ επί πάγου (NHL) αποφάσισε πως δεν θα επιτρέψει στους επαγγελματίες παίκτες να ταξιδέψουν στο Πεκίνο για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το πρωτάθλημα αυτές τις ημέρες έχει διακοπεί λόγω δεκάδων κρουσμάτων στις ομάδες και δεν θα ξεκινήσει πριν τα Χριστούγεννα, με την Λίγκα να ανακοινώνει πως δεν θέλει να ρισκάρει απώλειες όπως είχε συμβεί στους προηγούμενους Χειμερινούς.

Οι παίκτες με τα μεγάλα συμβόλαια θα ήταν ένα μεγάλο ρίσκο να φύγουν στη μέση της σεζόν κι ενώ το πρωτάθλημα θα διεξάγεται κανονικά, με αποτέλεσμα αυτό να επηρεάζει εκτός της ομάδας των ΗΠΑ, και αυτή του Καναδά, αλλά και τις Ευρωπαϊκές εθνικές ομάδες.

Δεν είναι ξεκάθαρο βέβαια κατά πόσο θα τηρηθεί αυτή η απόφαση και αν θα τηρηθεί από όλους, καθώς το NHL αν βάλει ολικό «εμπάργκο» στην διοργάνωση, τότε θα σπάσουν οι σχέσεις με την ΔΟΕ, με την οποία έχει συνάψει συμφωνία για να μείνει το άθλημα στο πρόγραμμα. Το χόκεϊ μαζί με το πατινάζ είναι τα πιο εμπορικά τηλεοπτικά προϊόντα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς και η απουσία των μεγάλων αστεριών στο χόκεϊ θα πλήξει έντονα την διοργάνωση.


 

Τελευταία Νέα