Handball Premier: Ο Ολυμπιακός ψάχνει να διευρύνει το αήττητο στο πρωτάθλημα

Κώστας Ευθυμιάδης
Παίκτης του Ολυμπιακού στο χάντμπολ

bet365

Πλήρης αγωνιστική (16η) στην Handball Premier, με κρίσιμα παιχνίδια κυρίως στην ουρά της βαθμολογίας.

Μετά την εύκολη νίκη του στη Νάουσα επί του Ζαφειράκη την Τετάρτη ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Ιωνικό Νέας Φιλαδέλφειας, με στόχο να διευρύνει το αήττητο σερί του και να παραμείνει στην κορυφή του πρωταθλήματος της Handball premier.

Ο Ιωνικός είχε και αυτός μεσοβδόμαδα αγώνα για το Κύπελλο κόντρα στον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, έχοντας κατά διαστήματα ανταγωνιστικό πρόσωπο, το οποίο όμως δεν έφτασε για να αποφύγει την ήττα.

Διπλή μάχη ανάμεσα σε Δούκα και Κιλκίς αυτή την εβδομάδα, αρχικά για το πρωτάθλημα στην Αθήνα και την Τετάρτη για το Κύπελλο στη Βόρεια Ελλάδα σε ένα ματς που θα κριθεί η πρόκριση στο Final-4.

Ο Δούκας βρήκε ξανά ρυθμό και με τρεις σερί νίκες έχει αγκαλιάσει την τετράδα που οδηγεί στα πλέι οφ, κρατώντας στα χέρια του την 3η θέση της βαθμολογίας. Ο ΓΑΣΚ από την άλλη πλευρά έχει διαφορετικούς στόχους και το κύριο μέλημα του είναι να μαζέψει βαθμούς για να αποφύγει τον υποβιβασμό και έχει στοχεύσει στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές που παίζει με Ζαφειράκη (Μ), Ιωνικό (Ε), Πανελλήνιο (Μ), Αερωπό (Ε) και Πυλαία (Μ).

Σε καλή αγωνιστική και ψυχολογική κατάσταση ο ΠΑΟΚ μετά τη νίκη- πρόκριση στο Final-4 του Κυπέλλου είναι το φαβορί απέναντι στον Ζαφειράκη Νάουσας στη προσπάθεια που κάνει να διατηρηθεί στην τετράδα των πλέι οφ.

Στη Θεσσαλονίκη η Πυλαία θα αγωνιστεί με τον Αερωπό Έδεσσας με τις δύο ομάδες να βρίσκονται σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Οι γηπεδούχοι τρέχουν αήττητο σερί 3 αγώνων (1 νίκη- 2 ισοπαλίες), ενώ οι φιλοξενούμενοι έχουν δύο νίκες στα τελευταία 4 ματς και δύο ήττες με καλή εικόνα.
Η Πυλαία παίζει πάντα για τη νίκη, ωστόσο είναι αλήθεια πως το βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι μονόπλευρο μιας και η ομάδα της Έδεσσας μάχεται για την παραμονή και γνωρίζει καλά, ότι μία ενδεχόμενη νίκη για τον Αερωπό θα αποτελέσει αποφασιστικό βήμα για τη σωτηρία.

Με τον Νίκο Κρητικό να κάνει ντεμπούτο ο Διομήδης Άργους φιλοξενεί τον Πανελλήνιο ΓΣ που έχει νέο προπονητή τον Θόδωρο Γκίνη στη θέση του Νίκου Σαμαρά. Οι «Ολυμπιονίκες» βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο όσον αφορά την παραμονή και ουσιαστικά θέλουν να ετοιμάσουν μια ομάδα που εφόσον υποβιβαστεί, θα επανέλθει άμεσα στη Handball Premier.

Την Κυριακή θα γίνει το Δράμα - ΑΕΚ

Το πρόγραμμα στην Handball Premier (16η αγωνιστική)

Σάββατο 24 Φεβρουαρίου

  • Ηλιούπολης 14:00, Ολυμπιακός - Ιωνικός ΝΦ (Τόλιος- Γερουλάνος, Μίγκας)
  • Βύρωνα 16:00, ΑΣΕ Δούκα- ΓΑΣ Κιλκίς (Σκλαβενίτης- Βήτας, Ανταλής)
  • Σπίτι του Χάντμπολ 16:00, ΑΕΣΧ Πυλαίας- Αερωπός Έδεσσας (Νάσκος- Χαρίτσος, Μεϊμαρίδης)
  • Σπίτι του Χάντμπολ 18:00, ΠΑΟΚ- Ζαφειράκης Νάουσας (Γκόγκας- Σαχίνογλου, Δελόγλου)
  • Νέα Κίος 18:00, Διομήδης Άργους- Πανελλήνιος ΓΣ (Φωκίτης- Λεφάκης, Τσάκωνας)

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου

  • Κραχτίδης 18:00, Δράμα- ΑΕΚ (Μπέτμαν- Τζαφερόπουλος, Κατσίκης)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Ολυμπιακός 27
  2. ΑΕΚ 27
  3. Δούκας 22
  4. ΠΑΟΚ 19
  5. Δράμα 18
  6. Διομήδης 17
  7. Ζαφειράκης 13
  8. Πυλαία 12
  9. Ιωνικός ΝΦ 10
  10. Αερωπός Εδ. 7
  11. ΓΑΣ Κιλκίς 4
  12. Πανελλήνιος 2
@Photo credits: eurokinissi, ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα