ΑΕΚ - Ολυμπιακός 21-19 :Η φιέστα άρχισε από το ΟΑΚΑ με προβάδισμα τίτλου για την Ενωση

Ο Μάτσκεβιτς της ΑΕΚ πανηγυρίζει

bet365

Εργο... Μάτσκεβιτς η σπουδαία νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού με 21-19, με την Ενωση να κάνει το 1-0 στη σειρά των τελικών της Handball Premier, σε ματς με συναρπαστικό φινάλε.

Προβάδισμα τίτλου με έναν εκπληκτικό Μάκτσκεβιτς πήρε η ΑΕΚ στους τελικούς της Handball Premier κόντρα στον Ολυμπιακό.

Στο... πάρτι που έστησαν οι οπαδοί της στον 1ο τελικό του πρωταθλήματος (ελέω φιέστας το βράδυ στο ποδόσφαιρο) επικράτησε με σκορ 21-19, έχοντας τον Μάκτσκεβιτς σε εκπληκτική κατάσταση. Μόνο στο πρώτο ημίχρονο ο γκολκίπερ της ΑΕΚ έκανε 11 αποκρούσεις, μεταξύ αυτών και ένα πέναλτι, ενώ κατάφερε ακόμη και να σκοράρει στο ματς, το οποίο βέβαια από περίπτατος στον πρώτο ημίχρονο για την Ενωση (είχε προβάδισμα 8 τερμάτων), εξελίχθηκε σε θρίλερ.

Ο γκολκίπερ της Ενωσης, «μίλησε» και στο τέλος του ματς, όταν οι «ερυθρόλευκοι» πήγαν να ισοφαρίσουν στην τελευταία επίθεσή τους, καθώς απέκρουσε το τετ α τετ του Γκράτζαν, για να χαρίσει στην Ενωση τη νίκη και το 1-0 στη σειρά των τελικών.

Εκπληκτικό ματς έκαναν και οι Μαντάλινιτς και Ηλιόπουλος, ενώ ο Μπάουερ έβαλε τον Ολυμπιακό πάλι στο ματς με τις αποκρούσεις του, όπως και ο Οστρούτσκο με κρίσιμα γκολ μαζί με τον Παπαβασίλη, όμως η ανατροπή δεν ολοκληρώθηκε.

Τρομερή ΑΕΚ στο +6 στο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός ήταν σε τραγική μέρα επιθετικά στο πρώτο ημίχρονο, αφού ως το 24 είχε καταφέρει να βρει δίχτυα μόνο πέντε φορές, καθώς ούτε σε κόντρα μπορούσαν να νικήσουν τον αντίπαλο τερματοφύλακα, που ήθελε να δώσει απαντήσεις για την κακή του εμφάνιση στον ημιτελικό του κυπέλλου.

Με το ... καλημέρα η Ενωση σκόραρε και όχι μόνο δεν έχασε το προβάδισμα, αλλά όσο περνούσε η ώρα το διεύρυνε. Στο 24΄ βρέθηκε στο +8 (13-5), με τον Ολυμπιακό να μαζεύει προσωρινά τη την διαφορά με ένα 3-0 σερί, αλλά να πηγαίνει στα αποδυτήρια με 6 γκολ διαφορά στην πλάτη του.

Αλλος Ολυμπιακός, από το -8 στην ισοφάριση

Η εικόνα του Ολυμπιακού άλλαξε άρδην στο δεύτερο ημίχρονο που ξεκίνησε μία μεγάλη ανατροπή. Με τον Οστρούτσκο κατάφερε να μειώσει στο 40' στα τρία γκολ (17-14) και ο ίδιος παίκτης, με ένα σερί 6-0 της ομάδας του, ισοφάρισε σε 17-17 στο 41' , για πρώτη φορά στο ματς.

O Hλιόπουλος έδωσε επιθετική ανάσα στην ΑΕΚ που κράτησε το προβάδισμα με 18-17 στο 47', αλλά ο Παπαβασίλης στο 50' έδωσε για πρώτη φορά προβάδισμα στους Πειραιώτες (18-19).

Ο Ηλιόπουλος ξανά έδωσε προβάδισμα στην Ενωση στο 56' με 20-19, με τον Μάκτσκεβιτς να αποκρούει δεύτερη φορά πέναλτι του Δομπρή στην επόμενη φάση. Ο Ολυμπιακός στο τελευταίο λεπτό πήρε την επίθεση για την ισοφάριση,

Ο Μάκτσκεβιτς είπε «όχι» όμως στο εξ επαφής σουτ του Γκρατζάν και ο Κεδέρης στη λήξη έκανε το 21-19.

Στο τέλος δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ Μπάουερ (είχε διάλογο με την κερκίδα) και Κεδέρη, η οποία έληξε, με τους παίκτες των γηπεδούχων να πηγαίνουν στην κερκίδα όπου το... ζέσταμα για το ποδοσφαιρικό ματς το βράδυ, είχε αρχίσει...

ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 21-19

Τα πεντάλεπτα: 4-1, 6-3, 7-4, 10-5, 13-6, 15-9 (ημ.), 17-11, 17-15, 17-17, 18-19, 19-19, 21-19

ΑΕΚ (Αλβανός): Μάτσκεβιτς 1, Αραμπατζής 2, Τικ, Ζίβκοβιτς, Μαντάλινιτς 7, Νικολαϊδης, Τσέπιτς 1, Ηλιόπουλος 5, Παπαδιονυσίου 3, Λιάπης, Άρσιτς, Σόκολιτς, Τσιτομπί, Ρογκούλσκι, Λέμος, Κεδέρης 2.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γραμματικός): Κοτανίδης, Νιοκάς 1, Καραμπουρνιώτης 1, Παπαβασίλης 5, Κανδύλας, Μπάγιος 1, Παπαδόπουλος 4, Δομπρής 1, Mπουρζέ, Πασσιάς, Μοντόρο 2, Σλαβούλιτσα 1, Οστρούτσκο 2, Γκράτζαν 1, Μιχαηλίδης, Μπάουερ

Διαιτητές: Nάσκος- Χαρίτσος, Δίλεπτα: 3-3, Πέναλτι:2/2-1/3

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα