Ο Ολυμπιακός εγκλώβισε τον ΠΑΟΚ στο β’ μέρος και έκανε το 1-0 στους ημιτελικούς της Handball Premier

Κώστας Ευθυμιάδης
Φάση από το Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ στο χάντμπολ

bet365

O… πραγματικός Ολυμπιακός εμφανίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο του πρώτου αγώνα με τον ΠΑΟΚ για την ημιτελική σειρά στο πρωτάθλημα χάντμπολ κι έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό (27-19).

Μετά από ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός πέταγε… φωτιές στην επίθεση και ήταν αλώβητος στην άμυνα, με αποτέλεσμα να κερδίσει τον ΠΑΟΚ με 27-19 και να κάνει το 1-0 στην μεταξύ τους ημιτελική σειρά για την Handball Premier.

Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να παίξουν σε γρήγορο ρυθμό, ωστόσο έκαναν αρκετά λάθη, αλλά και βεβιασμένα σουτ (ανάμεσά τους και άστοχα πέναλτι), με αποτέλεσμα στο πρώτο μισό του ημιχρόνου το σκορ να είναι στο «φτωχό» 3-3.

Οι δύο ομάδες έμειναν μαζί στο σκορ ως το 23’, όταν ο Ολυμπιακός με κόντρα επίθεση αποσπάστηκε για πρώτη φορά στο σκορ (8-6), ενώ στο επόμενο λεπτό ο ΠΑΟΚ βρέθηκε δικαιολογημένα με δίλεπτη αποβολή και ο Μοντόρο έκανε το 9-6, δίνοντας ένα καλό προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ του 11-9, αλλά στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με τον Νιόκας είτε να σκοράρει, είτε να δίνει ασίστ, πέρασε μπροστά με 16-10 στο 38’ (είχε σερί 4-0 μετά το 12-10).

Ο ΠΑΟΚ πήρε τάιμ άουτ μήπως κόψει τον ρυθμό των περσινών πρωταθλητών, όμως ο Νιόκας (κορυφαίος του αγώνα με τον Οστρούτσκο να ακολουθεί) σε άδεια εστία έκανε το 17-10, την ώρα που οι Θεσσαλονικείς δεν μπορούσαν να βρουν γκολ με τίποτα, κάνοντας το ένα λάθος μετά το άλλο ακόμη και σε κόντρα επιθέσεις και το ματς κρίθηκε από το 40’ όταν ο Ολυμπιακός με 6-0 σερί έφτασε στο 18-10.

Το σερί των «ερυθρόλευκων» σταμάτησε στο 8-0 (20-10) όταν ο ΠΑΟΚ σκόραρε στο 44’ έπειτα από 13 λεπτά χωρίς τέρμα. Το υπόλοιπο του αγώνα ήταν τυπική διαδικασία…

Ο δεύτερος ημιτελικός θα γίνει την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη (5/4), με τον Ολυμπιακό αν κερδίσει, να προκρίνεται στα ημιτελικά.

Γραμματικός: «Ολα ξεκινούν από την άμυνα»

«Όλα ξεκινούν από την άμυνα. 19 γκολ από μία πολύ καλή ομάδα, είναι εξαιρετική άμυνα! Όλα ξεκινούν από εκεί, στην επίθεση είχαμε ρυθμό, τρέξαμε. Συγχαρητήρια στα παιδιά, είναι... 0-0 ακόμα. Βλέπουμε το δεύτερο παιχνίδι σαν να είμαστε... 0-0» ανέφερε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ν. Γραμματικός, ενώ από την πλευρά των παικτών ο Μ. Δομπρής σχολίασε:

«Θέλαμε να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο από αυτό που δείξαμε στα τελευταία παιχνίδια. Ξέραμε, ότι η εικόνα μας δεν ήταν αντιπροσωπευτική των δυνατοτήτων που έχει αυτή η ομάδα. Σήμερα, είμαι πραγματικά πολύ ικανοποιημένος, γιατί είπαμε κάποια πράγματα με τα παιδιά στα αποδυτήρια, ήμασταν αποφασισμένοι να αλλάξουμε την εικόνα μας και πραγματικά, το καταφέραμε μέσα στις τέσσερις γραμμές από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΠΑΟΚ 27-19

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 3-3, 3-3, 6-6, 9-6, 11-9 (ημ.), 14-10, 18-10, 21-11, 23-14, 24-15, 27-19

Ολυμπιακός (Γραμματικός): Κοτανίδης, Νιοκάς 5, Καραμπουρνιώτης, Παπαβασίλης 4, Κουτουλογένης 1, Κανδύλας, Μπάγιος 2, Παπαδόπουλος, Δομπρής 4, Μπουρζέ, Πασσιάς 1, Μοντόρο 4, Σλαβούλιτσα, Οστρούσκο 3, Γκρατζάν 3, Μπάουερ.

ΠΑΟΚ (Γούσιος): Γκίγκοφ, Δούγιας 1, Ελευθεριάδης 3, Τσαμουρίδης, Νικολαΐδης 2, Παπάζογλου 1, Αποστόλου 1, Τριανταφυλλίδης, Μοϊσίλοφ, Τσαναξίδης 1, Κουκμίσης 1, Καβουσανάκης 1, Τριανταφυλλίδης 2, Λαδάκης 4, Τζωρτζίνης 2, Γιαβασίδης.

Διαιτητές: Κινατζίδης - Φωτακίδης. Δίλεπτα: 1-3. Πέναλτι: 0/1 - 1/1

 

Α1 ΑΝΔΡΩΝ Τελευταία Νέα