Ολυμπιακός: Πρώτο τελικό ραντεβού με τη Βαλούρ για να γράψει ιστορία στο EHF European Cup

Ολυμπιακός: Πρώτο τελικό ραντεβού με τη Βαλούρ για να γράψει ιστορία στο EHF European Cup

Πρώτο τελικό ραντεβού ο Ολυμπιακός με τη Βαλούρ για να γράψει ιστορία

bet365

Η ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού διεκδικεί το πρώτο της ευρωπαϊκό τρόπαιο, αντιμετωπίζοντας τη Βαλούρ στην Ισλανδία στους διπλούς τελικούς στο EHF European Cup.

Aπό το μακρινό Ρέικιαβικ η ομάδα χάντμπολ του Ολυμπιακού φιλοδοξεί να κάνει το πρώτο από τα δύο τελικά βήματα και να γράψει τη δική της ιστορία, κατακτώντας το EHF European Cup.

Οι «ερυθρόλευκοι» αντιμετωπίζουν την ισλανδική Βαλούρ το Σάββατο (18/5, 20:00, EHF TV) στον πρώτο τελικό της διοργάνωσης, με τον επαναληπτικό να έχει προγραμματιστεί για μια εβδομάδα αργότερα στη Χαλκίδα, αν και τις τελευταίες ώρες η ιδέα του ΣΕΦ, έρχεται ξανά στο προσκήνιο.

Οπως και να έχει πρόκειται για μια μονομαχία ανάμεσα στις μοναδικές αήττητες ομάδες της φετινής διοργάνωσης.
Ο Ολυμπιακός ξεκινώντας τον Οκτώβριο από τον 2ο γύρο με αντίπαλο τη Σάσαρι, μετρά εννέα νίκες και μια ισοπαλία, αυτή στον 1ο ημιτελικό με τη Φερεντσβάρος στη Βουδαπέστη.

Η Βαλούρ άρχισε το δικό της ευρωπαϊκό ταξίδι από τον 1ο γύρο στις αρχές του Σεπτεμβρίου και μετρά 12 νίκες.

Ο Ολυμπιακός είναι η 4η ελληνική ομάδα που θα διεκδικήσει το τρόπαιο. Την αρχή είχε κάνει ο Φίλιππος Βέροιας, κόντρα στη δανική Σκιερν την περίοδο 2002-03, sto τότε στο τότε Challenge Cup, τρόπαιο που κατέκτησε ο Διομήδης Άργους με αντίπαλο την ελβετική Βάκερ Τουν (26-23 στο Λουτράκι, 20-22 στη ρεβάνς) την περίοδο 2011-12.

Ακολούθησε η ΑΕΚ, ήταν φιναλίστ το 2017-18 με αντίπαλο τη ρουμανική Ποτάισα Τούρντα, χάνοντας με 33-22 στο πρώτο παιχνίδι και νικώντας με 27-26 στο κλειστό γυμναστήριο του ΟΑΚΑ. Η Ενωση στη δεύτερη παρουσία της σε τελικούς σήκωσε το EHF European Cup απέναντι στη σουδική Ίσταντς, με τεχνικό τον Δημήτρη Δημητρούλια νίκησε εκτός έδρας με 30-26 και μετά στον επαναληπτικό στη Χαλκίδα με 24-20.

Σάββας: «Και το χάντμπολ να φέρει μια ευρωπαϊκή κούπα στον Ολυμπιακό»

Ο Σάββας Σάββας, μαζί με τον Ιβάν Σλίσκοβιτς, είναι οι παίκτες που έχουν πετύχει 108 γκολ, από τα 321 συνολικά, στην ξέφρενη πορεία του Ολυμπιακού μέχρι τον τελικό.

Ο Σάββας έχει πετύχει 61 γκολ στα 10 παιχνίδια που έχει παίξει ο Ολυμπιακός στη διοργάνωση, σκοράροντας με ποσοστό επιτυχίας 60,4% (61/101) και χρειάζεται άλλα δύο για να ξεπεράσει στην 1η θέση του αρχισκόρερ της διοργάνωσης τον Αργεντινό, Τόμας Βαλεντίν Κανέτε της ιταλικής Μπρίξεν.

savvas

Ο διεθνής αριστερός ίντερ δήλωσε στην ιστεσελίδα του Ολυμπιακού: «Είμαστε έτοιμοι. Το όνειρο αυτής της ομάδας είναι στο τέλος, να σηκώσουμε μια ευρωπαϊκή κούπα μπροστά στον κόσμο μας, να το πανηγυρίσουμε όλοι μαζί. Οπότε, θα κάνουμε τα πάντα στον πρώτο ευρωπαϊκό τελικό, να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα.

Ο Ολυμπιακός πρωταγωνιστεί παντού. Δεν είναι τυχαίο το μεγαλείο αυτού του συλλόγου, που φέτος διεκδικεί σε πολλά διαφορετικά τμήματα ευρωπαϊκά τρόπαια Θέλουμε και εμείς με τη σειρά μας, σαν τμήμα χάντμπολ, να φέρουμε μία ευρωπαϊκή κούπα για πρώτη φορά σε αυτόν τον μεγάλο σύλλογο. Θα τα δώσουμε όλα».

Αναφορικά με τη Βαλούρ. Είναι πολυνίκης του πρωταθλήματος (24) και του Κυπέλλου (12) Ισλανδίας, ενώ στη πλούσια ευρωπαϊκή της ιστορία έχει ως… παράσημο τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 1980, τον οποίο έχασε 21-12 από τη γερμανική Γκροσβάλσταντ.

Έχει εμπειρία από ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ την περσινή περίοδο έφτασε έως τους «16» του European League, όταν και αποκλείστηκε από την γερμανική Γκέπινγκεν.

Έχει στο ρόστερ της κάποιους σπουδαίους παίκτες με τεράστια καριέρα όπως τον 38χρονο τερματοφύλακα Παλ Γκούσταφσον, με ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες (2008) και χάλκινο μετάλλιο στο EURO 2010 με την εθνική Ισλανδίας. Υπάρχει επίσης ο 43χρονος δεξιός ίντερ, Πέτερσεν με 20ετή παρουσία στη Μπουντεσλίγκα και 186 συμμετοχές (725 γκολ) με την Εθνική Ισλανδίας.

Από τους νεότερους ξεχωρίζει ο 21χρονος πλέι μέικερ Γκούναρ Όσκαρσον βασικό στέλεχος της Εθνικής Νέων της Ισλανδίας, η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του καλοκαιριού που διοργάνωσαν Ελλάδα και Γερμανία


@Photo credits: INTIME, Ισμήνη Βλασσοπούλου

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα