Χάντμπολ: Ανοιχτός ο δρόμος για το Euro 2024 για την Εθνική

Χάντμπολ: Ανοιχτός ο δρόμος για το Euro 2024 για την Εθνική

Χάντμπολ: Ανοιχτός ο δρόμος για το Euro 2024 για την Εθνική

bet365

Αποκλειστικά στο δικό της χέρι είναι πλέον η πρόκριση στα τελικά του Euro 2024 για την εθνική ανδρών, μετά τον θρίαμβο στο Βέλγιο.

Τον αγώνα της… δεκαετίας δίνει την Κυριακή η Εθνική Ελλάδος στο χάντμπολ ανδρών, στη Χαλκίδα.

Για την 4η αγωνιστική των προκριματικών το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα φιλοξενήσει το Βέλγιο, το οποίο κέρδισε χθες εκτός έδρας με 26-24, σε μία νίκη που την φέρνει σε θέση ισχύος για την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης.

Μπορεί να μένουν άλλα δύο παιχνίδια τον Απρίλιο, αλλά με δεδομένο πως προκρίνονται οι πρώτοι δύο από κάθε όμιλο και οι τέσσερις καλύτεροι 3οι, η ελληνική ομάδα με νίκη την Κυριακή θα φτάσει του 6 βαθμούς και με ένα θετικό αποτέλεσμα στα τελευταία δύο ματς (Κροατία εντός και Ολλανδία εκτός) θα είναι σίγουρα στα τελικά.

Ακόμη όμως και να χάσει και τα δύο αυτά ματς, μία νίκη κόντρα στο Βέλγιο την Κυριακή, θα την φέρει με το ενάμιση πόδι στα τελικά.

Αυτό γιατί την δεδομένη στιγμή στην ειδική βαθμολογία με τους καλύτερους τρίτους, η Ελλάδα είναι ήδη πρώτη και είναι εξαιρετικά δύσκολο (αν όχι απίθανο) να βρεθούν τέσσερις ομάδες που θα συγκεντρώσουν πάνω από 6 βαθμούς, τερματίζοντας στην 3η θέση του ομίλου τους. Επομένως το ματς στη Χαλκίδα έχει τον χαρακτήρα «τελικού» για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο ελπίζει να έχει και την συμπαράσταση του κόσμου.

Οι βαθμολογίες των 3ων στους ομίλους

Ομάδα Παιχνίδια Βαθμοί
Ελλάδα 3 4
Γεωργία 3 2
Βοσνία 3 2
Τουρκία 3 2
Ν. Φερόε 3 2
Σλοβακία 2 0
Εσθονία 2 0
Ιταλία 2 0
*Οι ομάδες που έχουν δύο παιχνίδια παίζουν σήμερα

 

Τελευταία Νέα