Χάντμπολ: Πρώτη δοκιμασία με τη Βοσνία για την Εθνική γυναικών

Χάντμπολ: Πρώτη δοκιμασία με τη Βοσνία για την Εθνική γυναικών

Newsroom
Χάντμπολ: Πρώτη δοκιμασία με τη Βοσνία για την Εθνική γυναικών

bet365

Στην πόλη Καζίν απέναντι στη Βοσνία δοκιμάζεται σήμερα (21:00) η Εθνική χάντμπολ Γυναικών για τον 1ο γύρο των πλέι οφ του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2023.

Η Εθνική χάντμπολ των γυναικών θα είναι τυπικά γηπεδούχος στο πρώτο ματς απέναντι στη Βοσνία απόψε, ενώ το Σάββατο 5/11 στις 18:00 (ΕΗF TV) οι δύο ομάδες θα αγωνιστούν ξανά στον επαναληπτικό στο ίδιο γήπεδο, για τον πρώτο από τους δύο γύρους των play off για την πρόκριση στο Παγκόσμιο.

Στο πρόσφατο παρελθόν οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για την Α' προκριματική φάση του EURO 2022 στον όμιλο που διοργάνωσε τον Ιούνιο του 2021 η ΟΧΕ στη Βέροια και συμμετείχαν Ελλάδα, Ιταλία, Λετονία και Βοσνία.

Τότε η Εθνική Γυναικών είχε νικήσει εύκολα στην πρεμιέρα 29-18 και σε συνδυασμό με τις νίκες επί Ιταλίας (33-22) και Λετονίας (34-17) προκρίθηκε στη Β' προκριματική φάση, ενώ η Βοσνία κατέκτησε τη 2η θέση του ομίλου επικρατώντας 31-19 της Λετονίας και 25-22 της Ιταλίας.

Η Βοσνία ήταν για χρόνια απούσα από τα προκριματικά EURO ή Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και οι μοναδικές της καλές στιγμές είναι οι συμμετοχές της ως Εθνική Γυναικών είναι τα τρία χρυσά (2000, 2006, 2018) και το ένα χάλκινο μετάλλιο (2008) στη διοργάνωση του Challenge Trophy.

Η αποστολή της Εθνικής ομάδας απαρτίζεται από 21 μέλη που είναι, το μέλος της επιτροπής Εθνικών ομάδων Ερασμία Λάσκαρη, ο συντονιστής Εθνικών ομάδων γυναικών Χρήστος Τζουβάρας, οι προπονητές Παναγιώτης Μεσσήνης Δημήτρης Μασλαρινός, ο φυσιοθεραπευτής Άγγελος Παππάς και οι 16 παρακάτω αθλήτριες: Ζυγούρα (Ντόρμπιρν- Αυστρία), Κυρικλίδου (Μοντλουσόν- Γαλλία), Χατζηπαρασίδου, Τσικνάκη, Ζενέλι (ΠΑΟΚ), Μ. Κεπεσίδου, Ν. Κεπεσίδου, Φράγκου, Μανιά, Στουγιαννίδου, Ντιμτσούδη (ΟΦΝ Ιωνίας), Ε. Τροχίδου, Αργυροπούλου, Κερλίδη, Κωστοπούλου (ΑΕΣΧ Πυλαίας), Καραμάνου (ΓΑΣ Καματερού).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα