Αυγενάκης: «Οι εγκαταστάσεις στον Καρτερό θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα»

Newsroom
Αυγενάκης: «Οι εγκαταστάσεις στον Καρτερό θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα»

bet365

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αναφέρθηκε στις εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο πρωτάθλημα μπιτς χάντμπολ στο Ηράκλειο.

Οι πρώτες εθνικές και μόνιμες εγκαταστάσεις στη χώρα μας για αθλήματα παραλίας και άμμου ολοκληρώνονται στην παραλία του Καρτερού στο Ηράκλειο Κρήτης.

Διαμορφώνεται ένα υπερσύγχρονο Κέντρο Αθλημάτων Άμμου, συμπληρώνοντας τις υποδομές του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου (ΕΑΚΗ), η κατασκευή του οποίου ολοκληρώνεται με ταχύτατους ρυθμούς τους τελευταίους δύο μήνες από το Υφυπουργείο Αθλητισμού, λόγω των διεθνών διοργανώσεων που θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις, αρχής γενομένης σε ελάχιστες ημέρες, με το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του μπιτς χάντμπολ.
Οι αγώνες θα φιλοξενήσουν 64 εθνικές ομάδες και περίπου 2.000 αθλητές, προπονητές και συνοδούς.

Οπως τόνισε σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Αθλητισμού, κ. Αυγενάκης, οι εγκαταστάσεις θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα καθώς θα εξυπηρετούν διαρκώς τα αθλήματα άμμου και την ανάπτυξή τους με εγχώριες και διεθνείς διοργανώσεις και φυσικά θα ενισχυθούν περαιτέρω για να φιλοξενήσουν τους 3ους Μεσογειακούς Παράκτιους Αγώνες «Ηράκλειο 2023» τον επόμενο Σεπτέμβριο.

«Είναι πολύ μεγάλη τιμή για τη χώρα μας και για εμένα το γεγονός ότι καταφέραμε –εν όψει των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων Beach Handball και των άλλων διοργανώσεων που θα φιλοξενηθούν- να δημιουργήσουμε σε ελάχιστο χρόνο, την πρώτη μεγάλη εθνική εγκατάσταση για αθλήματα παραλίας και άμμου, αθλήματα που είναι συνδεδεμένα με τον αθλητικό τουρισμό, κάτι που ήταν πολιτική και στόχος μας από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την ηγεσία του Υφυπουργείου», υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αυγενάκης

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, επισήμανε ακόμα πως «για εμάς στο Υπουργείο Αθλητισμού δεν υπάρχουν δημοφιλή και λιγότερο δημοφιλή αθλήματα. Όλα έχουν τη δική τους αξία, αξίζουν και πρέπει να προσπαθούμε για να αναπτυχθούν και για να δίνουμε το δικαίωμα και τα εφόδια στους νέους, που ασχολούνται με αυτά, να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, να αγωνιστούν για να κατακτήσουν τα όνειρα τους».

Οι εγκαταστάσεις στον Καρτερό

Το «Karteros Beach Sports Center» περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή τέσσερα σύγχρονα γήπεδα άμμου (ένα κεντρικό με λυόμενες περιμετρικές κερκίδες χωρητικότητας 2.500 θεατών, δύο επιπλέον χωρητικότητας 500 θεατών συν ένα βοηθητικό), καθώς και ένα προθερμαντήριο.

Συμπληρώνεται από βοηθητικούς χώρους (αποδυτήρια, ντουζιέρες, ιατρείο, χώρο για έλεγχο ντόπινγκ, γραφεία διοίκησης, χώροι συνεντεύξεων, συναντήσεων και εργασίας δημοσιογράφων, προσωρινές εγκαταστάσεις τουαλετών κλπ), ενώ έχει αλλάξει και αναβαθμιστεί σημαντικά η εικόνα της περιοχής με τη διαμόρφωση των περιβάλλοντων χώρων (ασφαλτόστρωση δρόμων, πάρκινγκ, σήμανση κ.ά.)

Οι εγκαταστάσεις θα εγκαινιαστούν την προσεχή Δευτέρα 13 Ιουνίου στις 7.30 μ.μ. από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο, αμέσως μετά θα γιορταστεί η αποπεράτωση αυτού του μοναδικού για την Ελλάδα αθλητικού κέντρου με Beach Πarty, πριν ξεκινήσει το επόμενο πρωί (14/6) το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Handball Εφήβων – Νεανίδων.


 

Τελευταία Νέα