Χάντμπολ Κύπελλο Ελλάδας: Στην Κοζάνη θα κριθεί ο πρώτος τίτλος της χρονιάς

Newsroom
Χάντμπολ Κύπελλο Ελλάδας: Στην Κοζάνη θα κριθεί ο πρώτος τίτλος της χρονιάς

bet365

Η κάτοχος του τίτλου ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και η Πυλαία διεκδικούν αυτό το διήμερο το Κύπελλο Ελλάδας στο χάντμπολ ανδρών μέσα από το Final 4 που θα φιλοξενηθεί στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης.

Στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης κρίνεται αυτό το διήμερο ο πρώτος τίτλος της σεζόν στο χάντμπολ ανδρών. Στην πόλη της δυτικής Μακεδονίας φιλοξενείται το 18ο Final 4 του Κυπέλλου ανδρών, με μια πολλά υποσχόμενη σύνθεση για σπουδαίο χάντμπολ.. Μάλιστα γίνεται η πρώτη πόλη της Ελλάδας που αναλαμβάνει Final Foυr Κυπέλλου Ανδρών για τρίτη φορά, ξεπερνώντας το Λουτράκι (2001, 2016) και την Κέρκυρα (2002, 2006).

Η κάτοχος του τίτλου ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός, ο ΠΑΟΚ και η Πυλαία είναι οι ομάδες που με περισσότερες ή λιγότερες πιθανότητες θα διεκδικήσουν το Σάββατο (30/4) το 39ο Κύπελλο Ελλάδας. Και από το ζευγάρωμα στους σημερινούς τελικούς, υπάρχει το σενάριο να βγει ο περσινός τελικός, ήταν στις 23 Μάη 2021 όταν ξανά στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης η ΑΕΚ νικούσε τον ΠΑΟΚ 24-22, φθάνοντας στο 4ο Κύπελλο της ιστορία της.

Αναφορικά με τους τέσσερις φιναλίστ, η Πυλαία είναι πρωτάρα σε Final Four, για την ΑΕΚ (4 Κύπελλα) θα είναι η 5η της συμμετοχή, ο ΠΑΟΚ (3 Κύπελλα) έφτασε τις 8 συμμετοχές ξεπερνώντας τον ΓΑΣ Κιλκίς και πλησίασε τους Φίλιππο Βέροιας και ΑΣΕ Δούκα που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας με 9 συμμετοχές, ενώ για τον Ολυμπιακό (2 Κύπελλα) θα είναι η δεύτερη του μετά από τη διοργάνωση της Γλυφάδας, την οποία και κατέκτησε.

Το πρόγραμμα των ημιτελικών της Παρασκευής (29/4) θα αρχίσει με τον αγώνα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Πυλαία, με το Δικέφαλο να είναι το φαβορί στο παιχνίδι που θα αρχίσει στις 15:15.

«Εμείς, ως αθλητές του ΠΑΟΚ, οφείλουμε να διεκδικούμε τα τρόπαια. Αυτό ήρθαμε να κάνουμε, παρά τους τραυματισμούς και τις απουσίες μας. Σίγουρα η ομάδα της Πυλαίας θα έχει δίψα για να κερδίσει, όμως αν εμείς βγάλουμε την ποιότητα και τον χαρακτήρα που έχουμε ως ομάδα πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να πάμε στον τελικό για να διεκδικήσουμε τον τίτλο», δήλωσε ο Απόστολος Παλάσκας στη συνέντευξη Τύπου, εκπροσωπώντας τους παίκτες του ΠΑΟΚ.

Παλασκας


«Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συμμετοχή μας, περιμένουμε με ανυπομονησία το Final Four. Έχουμε καλή ψυχολογία για να διεκδικήσουμε την πρόκριση στον τελικό, που δίνει και ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, που το θέλουμε πολύ. Γνωρίζουμε τον ΠΑΟΚ, είμαστε αουτσάιντερ. Έχουμε δουλέψει για τον ημιτελικό και ελπίζω ότι θα είμαστε κοντά. Είναι σημαντικό το άγχος που θα έχουμε να βγει δημιουργικά στο γήπεδο. Αν όλα πάνε καλά θα είμαστε αρκετά κοντά στην πρόκριση και από εκεί και πέρα να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί» είπε από πλευράς της Πυλαίας ο Γιάννης Αλατσατιανός.


Αργότερα (19:15) θα ακολoυθήσει η κόντρα ανάμεσα στην ΑΕΚ και στο φιλόδοξο Ολυμπιακό, τις ομάδες που είναι ήδη φιναλίστ στους τελικούς της Handball Premier.

«Ερχόμαστε από μια γεμάτη σεζόν με πολλά ευρωπαϊκά παιχνίδια. Τώρα έχει έρθει η ώρα για τα τρόπαια, πρώτα για το Κύπελλο και μετά για το πρωτάθλημα. Αυτοί είναι οι στόχοι μας. Στον ημιτελικό έχουμε απέναντί μας έναν αξιέπαινο αντίπαλο. Πιστεύω ότι έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για να πάρουμε την πρόκριση και να διεκδικήσουμε το τρόπαιο στον τελικό» είπε από πλευράς ΑΕΚ, ο διεθνής ίντερ Χριστόφορος Μυλωνάς.

ΑΕΚ

Από πλευράς των «ερυθρόλευκων» ο Πέτρος Κανδύλας σημείωσε: «Είναι η πρώτη φορά που οι τρεις μεγάλοι σύλλογοι, μαζί με την ομάδα της Πυλαίας βρίσκονται σε ένα Final Four και αυτό νομίζω ότι δίνει αίγλη στη διοργάνωση. Στο αγωνιστικό σκέλος του ημιτελικό, πάντα τα ματς με την ΑΕΚ είναι ιδιαίτερα, έχουν θέαμα, συγκινήσεις και ανεβάζουν το επίπεδο. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν φαβορί, οι πιθανότητες είναι 50-50. Θα παίξουν σημαντικό ρόλο οι τερματοφύλακες και θα έχει τον πρώτο λόγο όποιος κρατήσει κλειστή την άμυνά του, εμείς την 6-0 μας και η ΑΕΚ την 5-1 της. Καλή επιτυχία και ας κερδίσει ο καλύτερος».

ΧΑΝΤΜΠΟΛ


To πρόγραμμα του Final 4

Παρασκευή (29/4)

Ημιτελικοί
15:15 Πυλαία- ΠΑΟΚ (ΕΡΤ3)
19:15 ΑΕΚ- Ολυμπιακός (ΕΡΤ3)

Σάββατο (30/4)
Τελικός 20:00 (ΕΡΤ3)

Οι κάτοχοι
6 Φίλιππος Βέροιας
5 Ιωνικός Νέας Φιλαδέλφειας
4 ΑΕΚ
4 ΑΣΕ Δούκα
3 Πανελλήνιος
3 Αθηναϊκός
3 ΠΑΟΚ
2 Ολυμπιακός
2 Αρχέλαος Κατερίνης
2 Βριλήσσια
2 ΒΑΟ
1 Σχολές Ξυνή
1 ΓΑΣ Κιλκίς

 

Τελευταία Νέα