Εθνική χάντμπολ: Και τώρα τα μπαράζ για το Παγκόσμιο

Εθνική χάντμπολ: Και τώρα τα μπαράζ για το Παγκόσμιο

Newsroom
Εθνική χάντμπολ: Και τώρα τα μπαράζ για το Παγκόσμιο

bet365

Η σημαντικότερη εβδομάδα της τελευταίας 15ετιας έρχεται για την εθνική ομάδα χάντμπολ των ανδρών που διεκδικεί σε δύο ματς την πρόκριση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Με την β’ φάση του πρωταθλήματος στην Handball Premier να έχει ολοκληρωθεί (Μάιο οι τελικοί της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό), τα βλέμματα στρέφονται πλέον στην εθνική ομάδα των ανδρών.

Σήμερα ξεκινά την προετοιμασία της για τα δύο παιχνίδια ορόσημο κόντρα στο Μαυροβούνιο (13 και 17 Απριλίου) από τα οποία θα προκύψει η ομάδα που θα πάει στα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του 2023.

Πρόκειται για ιστορική ευκαιρία για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, το οποίο έχει να παίξει σε τελική φάση από το 2005 στην Τυνησία, όταν και είχε καταπλήξει τους πάντες κερδίζοντας στους ομίλους την Γαλλία και αφήνοντας πίσω της την Δανία, για να φτάσει τελικά στην 6η θέση στον κόσμο (Γαλλία και Τυνησία δεν κέρδισαν την εθνική τότε, αλλά έφτασαν στον μικρό τελικό). Από τότε η εθνική μας ομάδα «εξαφανίστηκε» από την διοργάνωση και την άλλη εβδομάδα θα έχει μια «χρυσή» ευκαιρία να επιστρέψει.

Οι αθλητές που κλήθηκαν για το 1ο στάδιο της προετοιμασίας (έως 10/4) από τον Ομοσπονδιακό τεχνικό Γιώργο Ζαραβίνα είναι οι παρακάτω: Κρητικός, Παπαβασίλης, Δομπρής, Πασσιάς, Κανδύλας, Καραμπουρνιώτης, Μιχαηλίδης, Μπάγιος (Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή), Μπουκοβίνας, Τζηράς, Μυλωνάς, Αραμπατζής, Ηλιόπουλος (ΑΕΚ), Τσιγαρίδας, Μαρκατάτος, Κολλύρης (ΑΣΕ Δούκα), Μάλλιος, Τερλέτσκι (Διομήδης Άργους), Κωστακίδης (Φίλιππος Βέροιας), Τόσκας (Bianco Monte Δράμα 1986), Μπόσκος, Λιάπης, Παπαντωνόπουλος (Αντεμάρ Λεόν- Ισπανία), Λοίζος (Πρεσάνο- Ιταλία).

Οι διεθνείς που αγωνίζονται στο εξωτερικό θα ενσωματωθούν στο 2ο στάδιο της προετοιμασίας -το οποίο θα ξεκινήσει στις 10 Απριλίου- μαζί με τους αθλητές που θα επιλεγούν να συνεχίσουν από τον ομοσπονδιακό προπονητή.

 

Τελευταία Νέα