Γυμναστική: Έκτη θέση για τον Πετρούνια στο Παγκόσμιο κύπελλο
Στον πρώτο του τελικό, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, αγωνίστηκε ο πρωταθλητής των κρίκων Λευτέρης Πετρούνιας, στο Παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης γυμναστικής του Όσιγιεκ.
Ο χρυσός Ολυμπιονίκης, αφού προκρίθηκε στον τελικό των κρίκων με άνεση συγκεντρώνοντας 14.366 βαθμούς (με βαθμό δυσκολίας 5.5) παρουσιάζοντας το νέο του πρόγραμμα που συνάδει με τους νέους κανόνες, αγωνίστηκε στον τελικό όπου είχε ανεβάσει τον βαθμό δυσκολίας σε 5.8 (o υψηλότερος όλων στον τελικό) ώστε να καταφέρει να βελτιώσει και τη βαθμολογία του.
Ο αθλητής του Δημήτρη Ράφτη πήρε από τους κριτές 8.300 και συγκέντρωσε συνολικά 14.100 βαθμούς, για να βρεθεί στην έκτη θέση. Ο Πετρούνιας έκανε ένα μεγάλο βήμα στην έξοδο το οποίο μετρήθηκε σχεδόν ως πτώση καθώς χρειάστηκε να βάλει τα χέρια του κάτω για να σταθεροποιηθεί, και έτσι προέκυψε η παραπάνω βαθμολογία.
Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Τούρκος Αντέμ Ασίλ με 14.700 βαθμούς και στο βάθρο μαζί του ανέβηκαν ο Αζέρος Νικίτα Σιμόνοφ με 14.500 βαθμούς στο δεύτερο σκαλί και ο Αρμένιος Αρτούρ Αβετισιάν με 14.466 βαθμούς στο τρίτο σκαλί.
Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Πετρούνιας παρουσίασε το ολοκαίνουργιο πρόγραμμά του και πλέον συνεχίζει για τους επόμενους αγώνες του με σκοπό να τελειοποιήσει κάθε λεπτομέρεια σε αυτό και να διεκδικήσει μετάλλια.
Τα αποτελέσματα του τελικού

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
