Ρυθμική: Η Βέρα Τουκολούκοβα πάει Παρίσι και κάνει περήφανη την Κύπρο!

Newsroom
ΒΕΡΑ ΤΟΥΚΟΛΟΥΚΟΒΑ
Η Κύπρια αθλήτρια εξασφάλισε την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, χάρη στην εξαιρετική της εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Ακόμη μια Κύπρια αθλήτρια θα δώσει το «παρών» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Ο λόγος για την Βέρα Τουκολούκοβα, την 15χρονη αθλήτρια «θαύμα» της ρυθμικής γυμναστικής, η οποία με την εξαιρετική παρουσία της στο 40ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα (ρυθμικής) πήρε το εισιτήριο για το Παρίσι.

Πιο συγκεκριμένα, το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έλαβε χώρα στη Βουδαπέστη, με τη συμμετοχή συνολικά 76 αθλητριών, και διεξήχθη σε δυο φάσεις: την πρώτη ημέρα με μπάλα και στεφάνι και την δεύτερη με κορύνες και κορδέλα, με την πρόκριση να κρίνεται κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες.

Η Βέρα συγκέντρωσε συνολικά 99.700 βαθμούς, μόλις 1.350 περισσότερους από την δεύτερη, Πολωνέζα Λιλιάνα Λεβίνσκα, η οποία μάζεψε 98.350. Οι δυο ήταν «κοντά» καθ' όλη τη διάρκεια του τουρνουά σε όλα τα όργανα, όμως η διαφορά έγινε στο τέλος. Στις κορύνες, η Τουκολούκοβα εκτέλεσε άψογα το πρόγραμμά της, υπερίσχυσε και εν τέλει κέρδισε την πρόκριση με περίπου 1,5 βαθμό διαφορά.

Πήρε έτσι την τελευταία θέση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς οι υπόλοιπες 10 είχαν ήδη «δοθεί» μέσω μέσω Παγκόσμιων Αγώνων και World Cups.

Αξίζει να σημειωθεί πως η νεαρή αθλήτρια κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κορδέλα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής που διεξήχθη στην Αθήνα τον περασμένο Μάρτιο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα