Γυμναστική: Αυλαία με το ατομικό νεανίδων στο Ευρωπαϊκό ρυθμικής

selmanai

bet365

Άνοιξε η αυλαία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής, με την παρουσία τριών Ελληνίδων στο ατομικό.

Οι προκριματικοί οργάνων του ατομικού νεανίδων ήταν το πρώτο πιάτο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ρυθμικής γυμναστικής στη Βουδαπέστη, με τρεις Ελληνίδες αθλήτριες ηλικίας 13-14 ετών να δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους και να παίρνουν το «βάπτισμα του πυρός» σε μία διοργάνωση τέτοιας εμβέλειας.

Οι νεαρές αθλήτριές μας συμμετείχαν στον 3ο από τους συνολικά τέσσερις προκριματικούς ομίλους της ημέρας. Η Νικόλ Σελμανάι είχε την καλύτερη επίδοση με 26,800 β. στις κορύνες (15η μέχρι στιγμής στην κατάταξη του αγωνίσματος), η Αναστασία-Μαρία Καγκάλου συγκέντρωσε 25,350 β. στην κορδέλα (15η προς το παρόν) και 25,600 β. στο στεφάνι (22η), ενώ η Κωνσταντίνα Στολερίου πήρε 23,900 β. στην μπάλα (21η στην προσωρινή κατάταξη του οργάνου).

Στο ομαδικό νεανίδων, η ελληνική τριάδα έφτασε τους 101,650 β. ως άθροισμα και βρίσκεται στη 19η θέση μεταξύ των 27 χωρών που ολοκλήρωσαν την συμμετοχή τους.

Σκυτάλη παίρνουν πλέον οι πρωταθλήτριες του ατομικού γυναικών, με τον προκριματικό που θα κρίνει το τελευταίο Ολυμπιακό εισιτήριο να διαρκεί δύο ημέρες: Οι Παναγιώτα Λύτρα και Ουρανία Συγκούνα θα αγωνιστούν την Πέμπτη (23/05, ώρα 10:00-12:00) σε στεφάνι και μπάλα, ενώ την Παρασκευή (24/05, ώρα 15:15-17:15) θα παρουσιάσουν προγράμματα με κορύνες και κορδέλα.

Θα είναι ένας αγώνας δίχως περιθώριο λάθους, αφού από το βαθμολογικό άθροισμα των τεσσάρων οργάνων θα αναδειχθεί η τελευταία αθλήτρια που θα κερδίσει την Ολυμπιακή πρόκριση. Από τη διεκδίκηση του πολυπόθητου εισιτηρίου εξαιρούνται οι εκπρόσωποι των χωρών που έχουν ήδη εξασφαλισμένη παρουσία στο Παρίσι.

@Photo credits: ΕΓΟ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα