Ευρωπαϊκό ρυθμικής: Έκτη θέση στις κορύνες η Λύτρα, το καλύτερο πλασάρισμα των τελευταίων 20 ετών

panagiota lytra evropaiko rithmikis

bet365

Με την τρομερή εμφάνιση της Παναγιώτας Λύτρα ολοκληρώθηκε η εμφάνιση της ελληνικής αποστολής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής.

Με μία καταπληκτική εμφάνιση στις κορύνες, που της χάρισε την 6η θέση και αποτελεί το υψηλότερο ελληνικό πλασάρισμα στους τελικούς οργάνων του ατομικού εδώ και είκοσι χρόνια σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής, καθώς και με την 8η θέση στον αντίστοιχο τελικό της μπάλας, ολοκλήρωσε η Παναγιώτα Λύτρα την απόλυτα επιτυχημένη παρουσία της στο Μπακού.

Η 16χρονη πρωταθλήτρια κράτησε την καλύτερη εμφάνισή της για το φινάλε της διοργάνωσης και με 31,100 βαθμούς κατέκτησε την 6η θέση στο αγαπημένο της όργανο, ανεβαίνοντας κατά μία θέση συγκριτικά με το περσινό Ευρωπαϊκό του Τελ Αβίβ, στο οποίο ήταν και πάλι φιναλίστ στις κορύνες.

Η διάκρισή της αποτελεί την υψηλότερη της εικοσαετίας για μία Ελληνίδα στους τελικούς οργάνων του ατομικού, σε ό,τι αφορά στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ισοφαρίζοντας την 6η θέση που είχε κερδίσει το 2003 στη Ριέζα της Γερμανίας η Ελίνα Ανδριόλα, επίσης στις κορύνες.

Παράλληλα, η αθλήτρια της Μορφούλας Ντώνα συμμετείχε και στον τελικό της μπάλας, όπου κατετάγη 8η με 30,950 βαθμούς, αποτελώντας και σ’ αυτή την περίπτωση την πρώτη Ελληνίδα που συμμετείχε σε τουλάχιστον δύο ευρωπαϊκούς τελικούς οργάνων μετά το 2003.

Η ελληνική αποστολή επιστρέφει από το Μπακού αύριο, Δευτέρα (22/05), μέσω Κωνσταντινούπολης με την πτήση “TK 1843” της “Turkish Airlines”και αναμένεται να αφιχθεί στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» στις 08:35 το πρωί.

 

Τελευταία Νέα