Παγκόσμιο ενόργανης: Παγώνη και Μαραγκού ξεκίνησαν στο Λίβερπουλ

Newsroom
Παγκόσμιο ενόργανης: Παγώνη και Μαραγκού ξεκίνησαν στο Λίβερπουλ

bet365

Οι δύο νεαρές πρωταθλήτριες της ενόργανης γυμναστικής έκαναν το ντεμπούτο τους στα Παγκόσμια πρωταθλήματα, το βράδυ του Σαββάτου (29/10).

Με τη συμμετοχή της Αρετής Παγώνη και της Κωνσταντίνας Μαραγκού στον 1ο από τους συνολικά δέκα προκριματικούς ομίλους της κατηγορίας γυναικών, άνοιξε το βράδυ του Σαββάτου (29/10) η αυλαία του παγκόσμιου πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής στο Λίβερπουλ.

Οι δύο νεαρές Ελληνίδες αθλήτριες πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους στον θεσμό, στον οποίο απέκτησαν δικαίωμα να συμμετάσχουν με ονομαστική πρόσκληση χάρη στην παρουσία τους στα Παγκόσμια κύπελλα της περασμένης άνοιξης.

Η 16χρονη Παγώνη παρουσίασε προγράμματα στις ασκήσεις εδάφους (11,633 β.), στη δοκό ισορροπίας (11,566 β.) και στους ασύμμετρους ζυγούς (9,333 β.) ενώ η 17χρονη Μαραγκού αγωνίστηκε αποκλειστικά στους ασύμμετρους ζυγούς (9,700 β.).

Ο προκριματικός των γυναικών θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί σήμερα, Κυριακή (30/10), περιλαμβάνοντας άλλη μία ελληνική συμμετοχή. Η Ελβίρα Κατσάλη θα πάρει μέρος στον 9ο και προτελευταίο όμιλο (22:15 – 23:35 ώρα Ελλάδας), αγωνιζόμενη και στα τέσσερα όργανα του σύνθετου ατομικού (άλμα, ασύμμετροι ζυγοί, δοκός ισορροπίας, έδαφος).

Την πρόκριση για τους τελικούς θα πάρουν 24 αθλήτριες στο σύνθετο ατομικό, οκτώ αθλήτριες σε καθένα από τα όργανα, καθώς και οκτώ ομάδες, τρεις από τις οποίες -οι νικήτριες των μεταλλίων στον τελικό του ομαδικού- θα κερδίσουν τα πρώτα Ολυμπιακά εισιτήρια για το «Παρίσι 2024».

 

Τελευταία Νέα