Γυμναστική: Σκέψεις για λουκέτο, κίνδυνος για την συμμετοχή Πετρούνια στο Ευρωπαϊκό

Κώστας Ευθυμιάδης
Γυμναστική: Σκέψεις για λουκέτο, κίνδυνος για την συμμετοχή Πετρούνια στο Ευρωπαϊκό

bet365

Σκέψεις ακόμη και για λουκέτο σκέφτονται να βάλουν στην Ελληνική ομοσπονδία γυμναστικής!

Σύμφωνα με πληροφορίες η ομοσπονδία γυμναστικής έχει στείλει επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, με την οποία διαμαρτύρεται για την αιφνιδιαστική αλλαγή δεδομένων στα οικονομικά των ομοσπονδιών και δήλωσε πως αδυνατεί να ανταπεξέλθει των υποχρεώσεών της. Αυτό σημαίνει πως είναι ορατός ο κίνδυνος να ακυρωθούν αγώνες, αλλά και να μη μπορέσουν τα αγωνιστούν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ο Λευτέρης Πετρούνιας και οι υπόλοιποι αθλητές της ενόργανης και ρυθμικής γυμναστικής, αλλά και του τραμπολίνο.

Μετά την απόφαση του Υφυπουργού να γίνουν περικοπές σε ορισμένες ομισπονδίες, όπως η ΕΓΟ, και μάλιστα χωρίς να έχει ενημερωθεί πριν, αλλάζει τα δεδομένα καθώς, όπως διαρρέει από το περιβάλλον της ΕΓΟ, η μείωση της τακτικής επιχορήγησης, τους οδηγεί στη λύση του λουκέτου. Να σημειωθεί πως η μείωση της τακτικής επιχορήγησης κατά 291,517,00€ στην ομοσπονδία, είναι μεγαλύτερη σε σχέση με τις μειώσεις που έγιναν σε Ομοσπονδίες ανάλογου επιπέδου με την ΕΓΟ! Το ποσό των 950.000,00 ευρώ «ψαλιδίστηκε» στις 658.483,00 ευρώ, μείωση κοντά στο 31%.

Οσον αφορά τα χρήματα από το Στοίχημα, στην ομοσπονδία διαμαρτύρονται πως δεν ενημερώθηκαν ότι το ποσό αυτό (472.819,00€) που έλαβε θα συμψηφισθεί στο ποσό της τακτικής επιχορήγησης.

Γνωρίζοντας διαφορετικά δεδομένα, η ομοσπονδία είχε προχωρήσει σε έναν σχεδιασμό που είναι ανέφικτο πλέον, όπως ισχυρίζονται, να υλοποιηθεί και αυτό επηρεάζει τους αγώνες, αλλά και τις προετοιμασίες των αθλητών που πρέπει να ληφθεί υπόψιν ότι από φέτος είναι σε ισχύ τα κριτήρια πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς του 2024.

Δημοσιοποιήση της αξιολόγησης όλων των ομοσπονδιών

Υπάρχει έντονη ανησυχία στις τάξεις της ομοσπονδίας για το άμεσο μέλλον και υπάρχει ακόμη και η σκέψη να μην γίνει αποστολή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής ανδρών-γυναικών, πράγμα που δείχνει ακραίο την δεδομένη στιγμή, αλλά τίποτε δεν πρέπει να αποκλειστεί. Εκεί ο Πετρούνιας σκοπεύει να γράψει ιστορία αν πάρει το χρυσό μετάλλιο. Εκτός του Ευρωπαϊκού ενόργανης, ακολουθούν και τα παγκόσμια πρωταθλήματα για τη Ρυθμική Γυμναστική,το Τραμπολίνο και το Παρκούρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ομοσπονδία ζητούν από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, στο πλαίσιο της διαφάνειας, τη δημοσιοποίηση της αξιολόγησης όλων των ομοσπονδιών από το πρόγραμμα «ΧΙΛΩΝ» βάσει του οποίου ορίζεται το ύψος της τακτικής επιχορήγησης, η οποία στην ΕΓΟ μειώθηκε σε σημαντικό ποσοστό.

 

Τελευταία Νέα