Γυμναστική: Εβδομη στην Ευρώπη η Λύτρα

Newsroom
Γυμναστική: Εβδομη στην Ευρώπη η Λύτρα

bet365

Η Παναγιώτα Λύτρα κατετάγη 7η στις κορύνες, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής, στην σημαντικότερη επιτυχία στην κατηγορία τα τελευταία 20 χρόνια.

Μία νέα διάκριση που έλειπε από την ελληνική ρυθμική γυμναστική εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια κατέκτησε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Τελ Αβίβ η Παναγιώτα Λύτρα.

Η νεαρή πρωταθλήτρια κατέκτησε την 7η θέση στον τελικό των κορυνών, ολοκληρώνοντας με άλλη μία σπουδαία εμφάνιση το ντεμπούτο της στον θεσμό.

Η 16χρονη πρωταθλήτρια έκανε στον τελικό την καλύτερη από όλες τις εκτελέσεις της στις κορύνες και συγκέντρωσε 31,250 βαθμούς, τερματίζοντας 7η μεταξύ των φιναλίστ.
Πρόκειται για την υψηλότερη θέση που κατακτά μία Ελληνίδα αθλήτρια στους τελικούς οργάνων ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έπειτα από το 2003 και τις επιτυχίες της Ελίνας Ανδριόλα στη Ριέζα της Γερμανίας (ήταν φιναλίστ και στα τέσσερα όργανα, φτάνοντας μέχρι την 6η θέση στις κορύνες), αφού από τότε μεσολάβησαν δύο ακόμη τελικοί, από τη Βαρβάρα Φίλιου (8η στην κορδέλα το 2013) και την Ελένη Κελαϊδίτη (8η στις κορύνες το 2017), μέχρι να ανατείλει το αστέρι της Παναγιώτας Λύτρα στη φετινή διοργάνωση.

Επιπλέον, με τη 12η θέση που κατέκτησε στον προκριματικό του σύνθετου ατομικού, η νεαρή πρωταθλήτρια χάρισε στην Ελλάδα το δικαίωμα εκπροσώπησης στο ατομικό γυναικών στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2023, στην Κρακοβία.

 

Τελευταία Νέα