Γυμναστική: Ενας χρόνος αποκλεισμός στον Κούλιακ για το «Ζ» στην στολή του

Newsroom
Γυμναστική: Ενας χρόνος αποκλεισμός στον Κούλιακ για το «Ζ» στην στολή του

bet365

Ο Ιβάν Κούλιακ, τιμωρήθηκε από την Διεθνή ομοσπονδία γυμναστικής (FIG) με ετήσιο αποκλεισμό επειδή έφερε το γράμμα «Z» στην στολή το, κατά την διάρκεια διοργάνωσης.

Ο Ιβάν Κούλιακ πλήρωσε ακριβά την ιδέα που είχε στην διάρκεια αγώνων ενόργανης γυμναστικής στο Κατάρ, να βάλει το γράμμα «Ζ» στην στολή του.

Ο Ρώσος αθλητής ανέβηκε στο βάθρο φέροντας στο στήθος του το το γράμμα «Ζ», το οποίο οι ρωσικές δυνάμεις, χρησιμοποίησαν ως αναγνωριστικό σύμβολο στα οχήματά τους και μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

«Ο κ. Κούλιακ παραβίασε το καταστατικό της FIG, τον Κώδικα Πειθαρχίας της FIG, τον Κώδικα Δεοντολογίας της FIG και τους Τεχνικούς Κανονισμούς της FIG, φέροντας το γράμμα «Z» στην στολή του. Δεν του επιτρέπεται να συμμετάσχει, σε οποιαδήποτε εκδήλωση ή διοργάνωση που εγκρίνεται από την FIG και που διοργανώνεται από συνδεδεμένη ομοσπονδία μέλος της FIG, για ένα έτος από την ημερομηνία της παρούσας απόφασης», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Ο αθλητής πάντως δεν είναι μετανιωμένος για την πράξη του. Το αντίθετο μάλιστα, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του.

«Το είδα με τον στρατό μας και κοίταξα τι σημαίνει αυτό το σύμβολο. Αποδείχθηκε ότι σημαίνει, «για την νίκη και για την ειρήνη». Δεν ευχήθηκα τίποτε κακό σε κανέναν, απλώς έδειξα την θέση μου». Δήλωσε, ενώ του αφαιρέθηκε και το μετάλλιο από τους αγώνες στο Κατάρ. Παράλληλα θα πρέπει να επιστρέψει πίσω τα 500 περίπου δολάρια που πήρε ως χρηματικό έπαθλο, ενώ έχει δικαίωμα έφεσης κατά της απόφασης εντός 21 ημερών.

«Εάν τα προστατευτικά μέτρα που απαγορεύουν στους Ρώσους αθλητές να αγωνίζονται, εξακολουθούν να ισχύουν στις 17 Μαΐου 2023, η ποινή θα συνεχιστεί και θα λήξει έξι μήνες μετά την άρση του εν λόγω μέτρου», προστίθεται στην ανακοίνωση της FIG.

 

Τελευταία Νέα