Ρυθμική Γυμναστική: Εντυπωσιακή αρχή το ανσάμπλ στη Σόφια

Δημήτρης Ντζάνης
Ρυθμική Γυμναστική: Εντυπωσιακή αρχή το ανσάμπλ στη Σόφια

bet365

Εντυπωσιακές ήταν οι αθλήτριες της εθνικής ομάδας ανσάμπλ την πρώτη ημέρα του παγκοσμίου κυπέλλου ρυθμικής γυμναστικής στη Σόφια.

Σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε η εθνική ομάδα ανσάμπλ στην πρώτη ημέρα στο παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής της Σόφιας, καθώς βρίσκεται στην πρώτη θέση μετά το αγώνα στα 5 στεφάνια.

Την παράσταση έκλεψε το ελληνικό ανσάμπλ. Οι Ανδρονίκη Αγάθου, Ελπίδα Εγγλέζου, Κορίνα Λυκάκη, Κατερίνα Παγουλάτου, Μαριέτα Τοπολλάι, εντυπωσίασαν στα 5 στεφάνια: Με 27,950 βαθμούς, η Εθνική ομάδα κέρδισε τις εντυπώσεις και συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία της ημέρας, υποσκελίζοντας μεταξύ άλλων την «οικοδέσποινα» και κάτοχο του Ολυμπιακού τίτλου Βουλγαρία (4η με 24,200 β.), τη νικήτρια δύο μεταλλίων στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα Ιαπωνία (5η με 22,200 β.), αλλά και τις Γαλλία (2η με 26,500 β.) και Ισπανία (3η με 25,450 β.).

Το Σάββατο (09/04), η ελληνική ομάδα θα αγωνιστεί στις 3 κορδέλες / 2 μπάλες, με την Καλομοίρα Καρόκη να παίρνει τη θέση της Ανδρονίκης Αγάθου στο ταπί. Από το συνολικό άθροισμα του διημέρου θα προκύψει η τελική κατάταξη του σύνθετου αγώνα.

Επιτυχημένο ξεκίνημα έκανε και η 16χρονη Παναγιώτα Λύτρα, μία από τις νεότερες αθλήτριες της διοργάνωσης, η οποία με 27,800 β. στο στεφάνι και 25,550 β. στην μπάλα βρίσκεται μέχρι στιγμής στη 14η θέση της κατάταξης στο σύνθετο ατομικό, απέναντι σε καταξιωμένες και ιδιαίτερα έμπειρες αντιπάλους.

Οι αθλήτριες του ατομικού θα συμμετάσχουν το Σάββατο (09/04) στις κορύνες και στην κορδέλα, προκειμένου να αναδειχθεί η οριστική κατάταξη του σύνθετου ατομικού από το σύνολο των τεσσάρων οργάνων.Στη Σόφια φιλοξενείται ο 2ος αγώνας του παγκοσμίου κυπέλλου, η αρχή είχε γίνει πριν από δύο εβδομάδες στο Παλαιό Φάληρο.

 

Τελευταία Νέα