Παγκόσμιο Κύπελλο: Πέμπτος ο Ηλιόπουλος στο μονόζυγο

Newsroom
Παγκόσμιο Κύπελλο: Πέμπτος ο Ηλιόπουλος στο μονόζυγο

bet365

Άλλη μία καλή εμφάνιση από τον Νίκο Ηλιόπουλο στο Μπακού όπου κατετάγη πέμπτος στο μονόζυγο.

Με την επιτυχημένη συμμετοχή του Νίκου Ηλιόπουλου στον τελικό του μονόζυγου και την κατάκτηση της 5ης θέσης, έπεσε η αυλαία του Παγκοσμίου Κυπέλλου ενόργανης γυμναστικής AGF Trophy 2022 στο Μπακού, όπου οι Έλληνες εκπρόσωποι είχαν συνολικά τέσσερις παρουσίες στους τελικούς οργάνων και ιδιαίτερα θετικό απολογισμό.

Ο Ηλιόπουλος συγκέντρωσε 13,600 βαθμούς και τερμάτισε 5ος μεταξύ των οκτώ φιναλίστ στο μονόζυγο, ανεβαίνοντας τρεις θέσεις σε σύγκριση με τον προκριματικό του αγωνίσματος. Τα μετάλλια κέρδισαν κατά σειρά ο Βρετανός Τζο Φρέιζερ (14,000 β.), ο Αυστραλός Μίτσελ Μόργκανς (13,966 β.) και ο Ουκρανός Ίλια Κοβτούν (13,866 β.).

Το “AGF Trophy 2022” του Μπακού αποτέλεσε τον τέταρτο και τελευταίο φετινό αγώνα της σειράς των παγκοσμίων κυπέλλων, μέσα από τα οποία διαμορφώθηκε η παγκόσμια κατάταξη της χρονιάς σε κάθε όργανο, με τα ονόματα τριών Ελλήνων αθλητών να φιγουράρουν στο «τοπ 10» ισάριθμων οργάνων.

Συγκεκριμένα, ο Αντώνης Τανταλίδης κατέκτησε την 5η θέση στην ετήσια κατάταξη των ασκήσεων εδάφους με 46 πόντους ως συγκομιδή, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης κατετάγη 7ος στην αντίστοιχη κατάταξη των κρίκων (34 π.) και ο Νίκος Ηλιόπουλος τερμάτισε 9ος στη λίστα με τους κορυφαίους του μονόζυγου (28 π.).

Η διάκρισή τους, εκτός από σημαντική τιμή, τους δίνει πιθανότητες να κερδίσουν την απευθείας ονομαστική πρόκριση για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του φθινοπώρου (Λίβερπουλ, 29 Οκτωβρίου - 6 Νοεμβρίου), σε συνάρτηση με τα αποτελέσματα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα μεσολαβήσει τον Αύγουστο.

Στους πίνακες της φετινής παγκόσμιας κατάταξης περιλαμβάνονται, επίσης, τα ονόματα του Στέφανου Τσολακίδη στο δίζυγο (7 π.) και της Ελβίρας Κατσάλη στη δοκό ισορροπίας (5 π.), χάρη στα πλασαρίσματά τους στην κορυφαία 12άδα σε κάποια από τα παγκόσμια κύπελλα, ενώ οι Αντώνης Τανταλίδης και Νίκος Ηλιόπουλος κέρδισαν επιπλέον πόντους στον πλάγιο ίππο (6 π.) και στο δίζυγο (14 π.), αντίστοιχα.

 

Τελευταία Νέα