Παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής: Το ατομικό και η εθνική ανσάμπλ μετρούν δυνάμεις

Δημήτρης Ντζάνης
Παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής: Το ατομικό και η εθνική ανσάμπλ μετρούν δυνάμεις

bet365

Πλούσιο θέαμα υπόσχεται το παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής στο Φάληρο.

Η νέα διοίκηση της Ελληνικής Γυμναστικής Ομοσπονδίας αυτές τις ημέρες κλείνει ένα χρόνο ζωής και αυτό συμπίπτει με μια σπουδαία διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου (Tae Kwon Do), το παγκόσμιο κύπελλο ρυθμικής γυμναστικής, που θα αρχίσει την Παρασκευή (18/3) και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή (20/3).

Ύστερα από 15 χρόνια μια τόσο σημαντική διοργάνωση ρυθμικής γυμναστικής έρχεται στην Ελλάδα και αποτελεί εξετάσεις σε αγωνιστικό και οργωνωτικό επίπεδο για τηυν ΕΓΟ, τον πρόεδρο Αθανάσιο Σταθόπουλο και όλα τα στελέχη και τους φορείς που εμπλέκονται σε αυτό το εγχείρημα.

Πέντε παγκόσμια κύπελλα γίνονται ετήσια και η ΕΓΟ ανέλαβε να διοργανώνει ένα μέχρι το 2024. Το παγκόσμιο κύπελλο του επόμενου τριημέρου αποτελεί και ένα σοβαρό τεστ σε ατομικό επίπεδο, αλλά και για τη νέα εθνική ανσάμπλ.

Από ελληνικής πλευράς, τις δυνάμεις τους θα δοκιμάσουν οι νεαρές πρωταθλήτριες του ατομικού Παναγιώτα Λύτρα και Εβίτα Γιαννοπούλου, καθώς και η ανανεωμένη εθνική ανσάμπλ αποτελούμενη από τις Ελπίδα Εγγλέζου, Καλομοίρα Καρόκη, Ειρήνη Κονιστή, Κορίνα Λυκάκη, Κατερίνα Παγουλάτου και Μαριέτα Τοπολλάι, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ιουνίου και το παγκόσμιο πρωτάθλημα του Σεπτεμβρίου, που ανοίγει και τη διαδικασία πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.


Με 16 ομάδες, χωρίς τις Ουκρανία, Ρωσία και Λευκορωσία

Το παγκόσμιο κύπελλο, το πρώτο από τα τρία που θα φιλοξενήσει η χώρα μας μέχρι το 2024, αντιμετώπισε πολλά εμπόδια, αρχικά ήταν η πανδημία και εσχάτως ο πόλεμος στην Ουκρανία. Η Ελένη Μιχοπούλου πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της διοργάνωσης τα περιέγραψε παρασταστικά στη συνέντευξη Τύπου.

«Μέσα σε δύσκολες συνθήκες διοργανώνουμε ένα παγκόσμιο κύπελλο στο Παλαιό Φάληρο. Η νέα διοίκηση τόλμησε να διεκδικήσει τη διοργάνωση, έχοντας αξιολογήσει τους λόγους για τους οποίους δεν πήραμε την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
Αρχίσαμε με την προοπτική των 32 ομάδων, σιγά σιγά αρχίσαμε να πέφτουμε, φθάσαμε στις 18 και χθες στις 16, καθώς το Ουζμπεκιστάν μας ειδοποίησε πως έχει πρόβλημα με τα διαβατήρια, ενώ θα απουσιάσει και η Κύπρος.

Είμαστε στεναχωρημένες που δεν είναι εδώ οι αθλήτριες από τη Ρωσία, τη Λευκορωσία και την Ουκρανία, που είναι οι κορυφαίες στο άθλημα, αλλά θα είναι μαζί μας οι καλύτερες από τις υπόλοιπες χώρες. Για την αποστολή της Ουκρανίας είχαμε αποφασίσει να καλύψουμε τα πάντα, μιλήσαμε χθες και απλά μου είπαν "μπορούμε να βγούμε από τη χώρα, αλλά δεν ξέρουμε πώς μπορούμε να επιστρέψουμε". Ευχόμαστε όλη αυτή η περιπέτεια να λήξει σύντομα και του χρόνου να είναι όλες εδώ μαζί μας. Χωρίς τη συμβολή της Περιφέρειας και του Δήμου δεν θα ήταν δυνατόν να διοργανώσουμε αυτούς τους αγώνες, γιατί δεν είχαμε τους πόρους και τον προϋπολογισμό, Είμαστε έτοιμοι για τη διοργάνωση, το προσωπικό δούλεψε με όλη του την ψυχή, πέρα από τα ωράρια. Το Παγκόσμιο Κύπελλο περιλαμβάνει και οικολογικές δράσεις.

ΜΙΧΟΠΟΥΛΟΥ

Θέλουμε να βοηθήσουμε να περιορίσουμε τη χρήση των πλαστικών και της ανακύκλωσης των υποδημάτων, ενώ το πρωινό του Σαββάτου θα γίνει και δενδροφύτευση. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, Ωστόσο, όποιος επιθυμεί μπορεί να αφήσει ένα ποσό τριών ευρώ ή μεγαλύτερο για την ενίσχυση της Στέγης Θηλέων. Να ευχαριστήσουμε επίσης τη Βουλγαρική Ομοσπονδία, που μου μας πρόσφερε τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό και το ταπί, αλλά και το κατάλληλο προσωπικό για να το εγκαταστήσει».

Ο πρόεδρος της γυμναστικής ομοσπονδίας Αθανάσιος Σταθόπουλος, τόνισε: «Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε τη μεγαλύτερη διοργάνωση ρυθμικής γυμναστικής της τελευταίας 15ετίας στην Ελλάδα, το πρώτο από τρία Παγκόσμια Κύπελλα που θα φιλοξενήσουμε μέχρι και το 2024. Μετά την αδράνεια στο χώρο του αθλητισμού λόγω του κορωνοϊού, δεν θα μπορούσαμε να διοργανώσουμε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο χωρίς την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του κ. Αυγενάκη, αλλά και του κ. Καπράλου, που βοηθά με πολλούς τρόπους τους αθλητές. Ευχαριστούμε και τον κ. Περιφερειάρχη και τον δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου, Γιάννη Φωστηρόπουλου που μας που φιλοξενεί επί επτά χρόνια το Aphrodite Cup. Εκεί στηριχτήκαμε για να ζητήσουμε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Γυμναστικής να μας δώσει αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ευχαριστούμε πολύ τους εθελοντές και τον λαό του Παλαιού Φαλήρου. Εύχομαι ο αγώνας να δώσει στα παιδιά της χώρας και τις αθλήτριες της εθνικής ομάδας το έναυσμα και το κίνητρο να γεμίσουν τα γυμναστήρια».

ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος είπε: «Χωρίς την έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας δεν θα γινόταν αυτό το γεγονός, αλλά και πολλά άλλα. Συγχαρητήρια και στον Δήμαρχο που κατάφερε μαζί με τον προκάτοχο του, ο δήμος Παλαιού Φαλήρου να θεωρείται ο δήμος της Ρυθμικής Γυμναστικής. Συνεχίζει την παράδοση με το Aphrodite Cup και με το Παγκόσμιο Κύπελλο και ελπίζουμε να γίνει θεσμός. Συγχαρητήρια και στην Ομοσπονδία και τον νέο πρόεδρο γιατί για διοργανώσεις όπως ένα παγκόσμιο κύπελλο χρειδάζονται θυσίες και οι κατάλληλοι αφοσιωμένοι άνθρωποι. Το άθλημα έχει μεγάλη παρουσία σε όλα τα μεγάλα γεγονότα, μας έχει χαρίσει μετάλλια και προκρίσεις τόσο στο ατομικό όσο και στο ανσάμπλ. Αισθάνθηκα άσχημα που στο Τόκιο δεν είχαμε παρουσία. Στεναχωρήθηκα και είπαμε να βοηθήσουμε για να επιστρέψουμε στο Παρίσι και στο ατομικό και στο ανσάμπλ».

Ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Είναι τιμή για την Περιφέρεια το γεγονός ότι θέσαμε το Παγκόσμιο Κύπελλο υπό την αιγίδα μας. Το Παλαιό Φάληρο τα τελευταία χρόνια φιλοξενεί διοργανώσεις με ποιότητα που αρμόζει στο μέγεθος αυτών των γεγονότων. Είμαι σίγουρος ότι σε μια εποχή που ο κόσμος δοκιμάζεται με την πανδημία και τους πολέμους, εμείς δίνουμε την αισιοδοξία, την υγεία, την προσπάθεια, την επανέναρξη για το μέλλον, την ελπίδα για τους νέους μας. Η ρυθμική γυμναστική είναι χορός, είναι η έκφραση της γυναικείας προσπάθειας. Από όσο γνωρίζω το άθλημα γεννήθηκε στην Ουκρανία. Εμείς από την πλευρά μας συμπαραστεκόμαστε στο δράμα του ουκρανικού λαού. Προσμένουμε με χαρά την έναρξη των αγώνων και ευχόμαστε καλή επιτυχία στις διαγωνιζόμενες και στις διεξαγωγή του παγκοσμίου κυπέλλου».

Η Ειρήνη Αϊνδιλή α' αντιπρόεδρος της Ε.Γ.Ο και πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής για τη ρυθμική, επεσήμανε «Την Κυριακή κλείνουμε ένα χρόνο στη διοίκηση της Ομοσπονδίας. Δυστυχώς δεν είχαμε πρόκριση στο Τόκιο. Η νέα τεχνική επιτροπή και η διοίκηση κάναμε μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια για αναδιοργάνωση του αθλήματος. Έγινε ανανέωση της ρυθμικής στην εθνική ομάδα.

Aϊνδιλή

Επαναφέραμε τη Μαρίνα Φατέεβα στην εθνική ανσάμπλ και την Νούλη Γιαννιτσοπούλου στο ατομικό, φέραμε πολλά νέα πρόσωπα, κάναμε πολλά τεστ. Έχουμε 13 αθλήτριες στο ανσάμπλ στην Εθνική ομάδα, που είναι ανανεωμένη. Το ανσάμπλ πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση στο Aphrodite Cup, όπου πήρε πολύ υψηλές βαθμολογίες με πολύ καλά προγράμματα και απέσπασε κολακευτικά σχόλια από τους κριτές.

Ενόψει του 2024 θα δώσουμε όλη μας τη δύναμη και θα είμαστε δίπλα σε αυτές τις αθλήτριες, ώστε να πετύχουμε την πρόκριση στο Παρίσι και στο ατομικό και στο ανσάμπλ. Θέλουμε να είστε όλοι εκεί για να βοηθήσετε, να χειροκροτήσουμε τις αθλήτριες. Ξέρετε, όταν αγωνίζεσαι εντός έδρας έχει περισσότερο άγχος, αλλά παίρνεις και μεγαλύτερο κουράγιο. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις αθλήτριες και να στεφθεί ο αγώνας με οργανωτική επιτυχία».

ΑΪΝΔΙΛΗ

Η αθλήτρια της εθνικής ομάδας στο ατομικό, Εβίτα Γιαννοπούλου τόνισε: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα η συμμετοχή μου στο Παγκόσμιο Κύπελλο, είμαι πολύ χαρούμενη. Πρόκειται για μια σπουδαία διοργάνωση. Στο αγωνιστικό κομμάτι θέλω να εκτελέσω σωστά τα προγράμματά μου, να προσφέρω θέαμα και να ευχαριστηθώ τον αγώνα. Οι προπονήτριές μου με έχουν βοηθήσει πολύ. Ζητούμε από τον κόσμο να έρθει και να μας στηρίξει».

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, με σειρά προτεραιότητας και σύμφωνα με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα. Με δεδομένο ότι θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων, έχει προβλεφθεί η δυνατότητα ηλεκτρονικής κράτησης, μέσα από τον παρακάτω σύνδεσμο: https://evest.gr/entries/index.php/fig-world-cup-seat-reservation
Στην είσοδο της εγκατάστασης οι θεατές θα μπορούν, εφόσον επιθυμούν, να συνεισφέρουν με ποσό 3 € και άνω για την ενίσχυση της Στέγης Θηλέων Παλαιού Φαλήρου «Άγιος Αλέξανδρος», που φιλοξενεί κακοποιημένα κορίτσια και αποτελεί Κοινωνικό Εταίρο της διοργάνωσης.


Το αγωνιστικό πρόγραμμα της διοργάνωσης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ

15:00 – 16:30: Ατομικό Γυναικών Α’ Όμιλος, 1ο σκέλος (Στεφάνι, Μπάλα)
16:45 – 18:15: Ατομικό Γυναικών Β’ Όμιλος, 1ο σκέλος (Στεφάνι, Μπάλα)
18:30 – 19:00: Τελετή Έναρξης
19:00 – 19:45: Ανσάμπλ Γυναικών 1ο σκέλος (5 Στεφάνια)

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΜΑΡΤΙΟΥ

15:00 – 16:30: Ατομικό Γυναικών Β’ Όμιλος, 1ο σκέλος (Κορύνες, Κορδέλα)
16:45 – 18:15: Ατομικό Γυναικών Α’ Όμιλος, 1ο σκέλος (Κορύνες, Κορδέλα)
18:45 – 19:20: Ανσάμπλ Γυναικών 2ο σκέλος (3 Κορδέλες / 2 Μπάλες)
19:30 – 19:50: Απονομές Μεταλλίων (Σύνθετο Ατομικό Γυναικών, Σύνθετος Αγώνας Ανσάμπλ)

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ

15:00 – 15:32: Ατομικό Γυναικών Τελικός: Στεφάνι
15:37 – 16:09: Ατομικό Γυναικών Τελικός: Μπάλα
16:14 – 16:54: Ανσάμπλ Γυναικών Τελικός: 5 Στεφάνια
17:00 – 17:30: Απονομές Μεταλλίων (Ατομικό: Στεφάνι, Μπάλα, Ανσάμπλ: 5 Στεφάνια)
17:30 – 18:02: Ατομικό Γυναικών Τελικός: Κορύνες
18:06 – 18:46: Ατομικό Γυναικών Τελικός: Κορδέλα
18:51 – 19:31: Ανσάμπλ Γυναικών Τελικός: 3 Κορδέλες / 2 Μπάλες
19:36 – 20:06: Απονομές Μεταλλίων (Ατομικό: Κορύνες, Κορδέλα, Ανσάμπλ: 3 Κορδέλες / 2 Μπάλες)
20:06 – 20:25: Τελετή Λήξης

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα