Σκάνδαλο Νάσαρ: Συμβιβασμός 400 εκατ. δολαρίων μεταξύ αθλητριών και Αμερικανικής ομοσπονδίας

Κώστας Ευθυμιάδης
Σκάνδαλο Νάσαρ: Συμβιβασμός 400 εκατ. δολαρίων μεταξύ αθλητριών και Αμερικανικής ομοσπονδίας

bet365

Οι αθλήτριες της γυμναστικής που έπεσαν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τον Λάρι Νάσαρ, θα πάρουν αποζημίωση 400 εκατ. δολαρίων από την ομοσπονδία των ΗΠΑ.

Η πλειοψηφία των Αμερικανίδων αθλητριών της γυμναστικής που έπεσαν θύματα του Λάρι Νασάρ, στο μεγαλύτερο σκάνδαλο σεξουαλικής κακοποίησης στον κόσμο του αθλητισμού, αποφάσισαν να δεχτούν συμβιβασμό στο θέμα της αποζημίωσης από την ομοσπονδία της χώρας τους.

Σύμφωνα με τα Αμερικανικά δημοσιεύματα, οι περισσότερες από τις αθλήτριες δέχτηκαν να κάτσουν στο τραπέζι και να προχωρήσουν σε συζητήσεις με την USAG η οποία κατηγορείται πως έκανε τα στραβά μάτια στις δεκάδες καταγγελίες που έγιναν για τον αρχίατρό της.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου η ομοσπονδία καλείται να πληρώσει το ποσό των 425 εκατ. δολαρίων (περίπου 376 εκατ. ευρώ), όμως σύμφωνα με την USA Today οι αθλήτριες δέχτηκαν να πάρουν το ποσό των 400 εκατ. δολαρίων.

Πρόκειται για το διπλάσιο ποσό από αυτό που αρχικά ήθελε να πληρώσει η ομοσπονδία (έκανε πρόταση συμβιβασμού στα 215 εκατ. δολάρια που απορρίφθηκε και δέχτηκαν έντονη κριτική), ενώ την ίδια στιγμή τα 332 θύματα του Νάσαρ περιμένουν αποζημίωση κι άλλα 500 εκατ. δολάρια από το πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν Στέιτ, από το 2018.

Μένει μόνο η επικύρωση της συμφωνίας η οποία θα γίνει σε ακροαματική διαδικασία στην Ιντιάνα το διήμερο 13-14 Δεκεμβρίου. Αν δεν αλλάξει κάτι, η υπόθεση θα κλείσει οριστικά με αυτόν τον τρόπο κι ενώ ο Νάσαρ θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στη φυλακή…

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

Τελευταία Νέα