Σιμόν Μπάιλς: «Κατηγορώ το σύστημα που επέτρεψε την κακοποίηση»

Newsroom
Σιμόν Μπάιλς: «Κατηγορώ το σύστημα που επέτρεψε την κακοποίηση»

bet365

Η Σιμόν Μπάιλς γυμνάστρια με τα 7 Ολυμπιακά μετάλλια κετέθεσε ενώπιον της Γερουσίας για την υπόθεση του Λάρι Νασάρ.

Με ολόκληρο το σύστημα που κάλυπτε και επέτρεπε τις κακοποιήσεις αθλητριών από τον Λάρι Νασάρ τα έβαλε η Σιμόν Μπάιλς.

Η Αμερικανίδα που έχει κερδίσει 7 Ολυμπιακά μετάλλια στην ενόργανη γυμναστική κατέθεσε την Τετάρτη ενώπιον της Γερουσίας για τον Λάρι Νασάρ, τον αθλίατρο της ομοσπονδίας γυμναστικής των ΗΠΑ ο ποίος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 60 ετών για κακοποίηση περισσοτέρων από 100 αθλητριών.

«Για να είμαι σαφής, κατηγορώ τον Λάρι Νασάρ και επίσης κατηγορώ ένα ολόκληρο σύστημα που επέτρεψε και άφησε να διαιωνιστεί η κακοποιητική συμπεριφορά του.

Δεν θέλω άλλη νεαρή γυμνάστρια, ή αθλητής των Ολυμπιακών ή οποιοδήποτε άτομο να βιώσει τη φρίκη που εγώ και εκατοντάδες ακόμη έχουν υποστεί πριν, κατά τη διάρκεια και επαναλαμβανόμενα ως σήμερα μετά την κακοποίηση από τον Λάρι Νασάρ. Τα σημάδια αυτής της φρικτής κακοποίησης συνεχίζονται. Ο αντίκτυπος της κακοποιητικής συμπεριφοράς αυτού του ανθρώπου δεν θα ξεπεραστεί ποτέ»,είπε δακρυσμένη η Μπάιλς.

Κατηγόρησε και το FBI για την έρευνα του σχετικά με τις σοβαρές καταγγελίες: «Μας απογοήτευσαν και δικαιούμαστε απαντήσεις. Φαίνεται πως το FBI έκλεισε τα μάτια ενώπιόν μας».

Μαζί της ήταν οι συναθλήτριες της Άλι Ράιζμαν και Μακάιλα Μαρούνεϊ με την τελευταία να δηλώνει στην επιτροπή: «Επέλεξαν να κατασκευάσουν ειδήσεις, να πουν ψέματα για όσα είπα και να προστατεύσουν έναν κατά συρροή παιδοβιαστή. Ποιο είναι το νόημα της καταγγελίας αν είναι οι ίδιοι οι πράκτορες του FBI να την κρατήσουν για τους εαυτούς τους και να τη θάψουν σε ένα συρτάρι;».

Η Γερουσία εξετάζει τυχόν απόπειρα συγκάλυψης του θέματος αλλά και τις παραλείψεις από το FBI. O Νασάρ θυμίζουμε κατηγορήθηκε για περισσότερες από 260 περιπτώσεις κακοποίησης και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Εκ μέρους του FBI ο επικεφαλής της υπηρεσίας Κρίστοφερ Ρέι παραδέχτηκε ότι έγιναν λάθη και ζήτησε συγνώμη γιατί δεν μπόρεσαν να σταματήσουν την δράση του Νασάρ.

 

Τελευταία Νέα