Στην Ντόχα για να πάει… Τόκιο ο Πετρούνιας

Στην Ντόχα για να πάει… Τόκιο ο Πετρούνιας

bet365

Αναχωρεί για Κατάρ αύριο ο Λευτέρης Πετρούνιας όπου την επόμενη εβδομάδα θα έχει την τελευταία του ευκαιρία να προκριθεί στο Τόκιο.

Την επόμενη Παρασκευή θα γνωρίζει ο Λευτέρης Πετρούνιας αν θα προκριθεί ή όχι στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του 2016, είναι προς το παρόν εκτός Ολυμπιακής πρόκρισης και για να έρθει αυτή θα πρέπει να πετύχει ένα και μόνο πράγμα: να ξεπεράσει στην Ντόχα στην βαθμολογία τον Κινέζο Λιου Γιανγκ συγκεντρώνοντας 15.334 βαθμούς τουλάχιστον.

Στην πρωτεύουσα του Κατάρ θα διεξαχθεί το διάστημα 23-26 Ιουνίου το τελευταίο παγκόσμιο κύπελλο που θα κρίνει την ολυμπιακή πρόκριση στους κρίκους για την ενόργανη γυμναστική.

Ο Πετρούνιας θα πρέπει αρχικά την Τετάρτη (23 Ιουνίου) να ξεπεράσει τον σκόπελο του προκριματικού και δύο ημέρες μετά να παλέψει για το χρυσό μετάλλιο που θα τον στείλει σίγουρα στο Τόκιο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να κάνει βαθμολογία καλύτερη των 15,334 βαθμών στον τελικό και να υποσκελίσει στην κατάταξη τον Κινέζο αντίπαλό του.

Ακόμη κι αν πάρει το χρυσό, με βαθμολογία 15,333 β. και κάτω το δικαίωμα πρόκρισης για το Τόκιο θα ανήκει στον Κινέζο αθλητή. Ο Γιανγκ, εκμεταλλευόμενος την απουσία του Πετρούνια από ορισμένους αγώνες της σειράς του Παγκοσμίου κυπέλλου λόγω της επέμβασης στον ώμο, βρέθηκε να έχει το πάνω χέρι και ο αγώνας στην Ντόχα θα έχει χαρακτήρα «τελικού» για τους δύο αθλητές. Να θυμίσουμε ότι ο Πετρούνιας στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, είχε συγκεντρώσει 15.366β. στον προκριματικό και 15.400 στον τελικό.

Αναμφίβολα πρόκειται για τον δυσκολότερο αγώνα της καριέρας του Πετρούνια, καθώς μπορεί μεν να μη μιλάμε για Ολυμπιάδα, παγκόσμιο ή ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, όμως πάει με την πλάτη στον τοίχο προκειμένου να κερδίσει το δικαίωμα να πάει να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Τόκιο.

Αν δεν τα καταφέρει, υπάρχει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ταξιδέψει στην Ιαπωνία μέσω wild card, αν και αυτή η περίπτωση συγκεντρώνει λίγες πιθανότητες.

Ο Πετρούνιας αναχωρεί αύριο για την πρωτεύουσα του Κατάρ ώστε να προπονηθεί μερικές ημέρες εκεί. Μαζί του θα αγωνιστεί στην διοργάνωση και ο Αντώνης Τανταλίδης ο οποίος θα αγωνιστεί στον πλάγιο ίππο την Τετάρτη (23/6) και στο άλμα την Πέμπτη (24/6).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα