Η λίστα με τους «σίγουρους» για το Τόκιο και η «μάχη» για τις Wild card

Η λίστα με τους «σίγουρους» για το Τόκιο και η «μάχη» για τις Wild card

bet365

Συνολικά 61 αθλητές έχουν εξασφαλίσει ήδη μία θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τον αριθμό να αναμένεται να αυξηθεί πάνω από τους 80.

Αρκετά «μέτωπα» είναι ανοιχτά όσον αφορά τις προκρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ως την 1η Ιουλίου όλα θα έχουν ξεκαθαρίσει, με εξαίρεση μόνο το μπάσκετ και την εθνική ομάδα που θα δώσει την δική της μάχη στο προολυμπιακό τουρνουά του Καναδά, ως τις 5 Ιουλίου.

Ως τώρα η Ελλάδα έχει πάρει 47 προκρίσεις και θα έχει 61 αθλητές και αθλήτριες. Στους 61 συγκαταλέγονται φυσικά οι 12 που θα ταξιδέψουν με την εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, το μόνο ομαδικό άθλημα στο οποίο θα έχουμε εκπροσώπηση, αν αποκλειστεί η ομάδα μπάσκετ.

Ποιοι αθλητές είναι σε αναμονή

Δεδομένα η αποστολή θα αυξηθεί όταν ανακοινωθούν οι λίστες της Παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου. Ως τώρα, η Ελλάδα στον «βασιλιά» των Ολυμπιακών Αγώνων, θα έχει 7 αθλητές, οι οποίοι όμως θα φτάσουν περίπου τους 20 όταν ανακοινωθούν οι προκρίσεις από τα Rankings. Τουλάχιστον 10 νιώθουν σίγουροι, ενώ άλλοι 3-4 είναι στα… όρια της πρόκρισης και όλα θα ξεκαθαρίσουν στο τέλος του μήνα.

Προκρίσεις διεκδικούμε και στην τοξοβολία, το μπιτς βόλεϊ και φυσικά την γυμναστική με τον Λευτέρη Πετρούνια σε 10 ημέρες να δίνει την μάχη για την πρόκριση στην Ντόχα. Προκρίσεις μέσω ranking αναμένεται να έχουμε και στο τζούντο με την Τελτσίδου και τον Ντανατσίδη (28 Ιουνίου βγαίνουν οι τελικές λίστες).

Παράλληλα, υπάρχει η εκκρεμότητα με την άρση βαρών και τον Ιακωβίδη που όπως έγραψε χθες το Gazzetta, περιμένει… δικαστικές αποφάσεις άλλων χωρών που έχουν τιμωρηθεί για παραβιάσεις περί ντόπινγκ, ώστε να μάθει αν θα κερδίσει έδαφος στην κατάταξη και θα ταξιδέψει κι αυτός στο Τόκιο (πράγμα που ωστόσο δείχνει αρκετά δύσκολο). Με όλα αυτά τα «μέτωπα» ανοιχτά, η αποστολή αναμένεται να φτάσει τους 80 αθλητές και ίσως και πάνω από τους 90 αν προκριθεί και η εθνική ομάδα μπάσκετ.

Η μάχη της ΕΟΕ για τις wild card -Ποιοι θα έχουν προτεραιότητα

Δυστυχώς, υπάρχουν και αθλητές που δεν κατάφεραν να προκριθούν, ενώ έφτασαν μία ανάσα από το να τα καταφέρουν. Αθλητές οι οποίοι είχαν σοβαρότατες πιθανότητες να πάνε για μετάλλιο στο Τόκιο. Δεν έχει κλείσει γι’ αυτούς ακόμη το παράθυρο.

Ανοιχτές είναι οι θέσεις σε ορισμένα αθλήματα με wild card και σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta η ΕΟΕ θα δώσει… μάχη τις επόμενες εβδομάδες για να πάρει έστω μία από αυτές.

Οι πιθανότητες δεν είναι υπέρ, καθώς η ΔΟΕ και οι παγκόσμιες ομοσπονδίες θέλουν να τις δώσουν σε χώρες που δεν θα έχουν εκπροσώπηση, ωστόσο το να μην κατέβουν μεγάλα ονόματα λόγω συγκυριών, θα είναι ένα πλήγμα για το άθλημά τους. Και με δεδομένο πως η Ελλάδα έχει τουλάχιστον τρεις αθλητές top επιπέδου, θα δώσει μάχη μέσω του Σπύρου Καπράλου για να πάρει τουλάχιστον ένα από αυτά τα «εισιτήρια».

Οι αθλητές, που σύμφωνα με πληροφορίες έχουν «προτεραιότητα» για να διεκδικήσουν την παρουσία τους στο Τόκιο μέσω wild card, είναι τρεις:

Ο Λευτέρης Πετρούνιας, η Ελενα Χατζηλιάδου και η Νίκη Πίτα.

Βέβαια, ευχή όλων είναι ο Πετρούνιας να μην χρειαστεί να μπει στην διαδικασία αυτή και να προκριθεί μέσω Κατάρ. Αυτό θα είναι κάτι που θα λύσει και τα χέρια της ΕΟΕ, που θέλει να πιέσει ώστε να πάρει η χώρα μας μία επιπλέον θέση. Αν δεν τα καταφέρει, τότε πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως θα έχει την προτεραιότητα για να πάρει μία θέση μέσω κάρτας, στην αποστολή στο Τόκιο. Από εκεί και έπειτα, τόσο η Χατζηλιάδου στο καράτε, όσο και η Πίτα στην πυγμαχία, έχουν τις διακρίσεις και έφτασαν μια ανάσα από το να τα καταφέρουν και γι' αυτό μπαίνουν σε σειρά προτεραιότητας.

Βέβαια υπάρχουν κι άλλοι αθλητές που έφτασαν πολύ κοντά στην πρόκριση, όμως δεν τα κατάφεραν, αλλά με το καράτε και την πυγμαχία να μην έχουν ελληνική εκπροσώπηση, αναμένεται να δοθεί στις δύο συγκεκριμένες αθλήτριες το βάρος, ώστε να αποκτήσει η Ελλάδα μια επιπλέον θέση.

Οι αθλητές που έχουν ήδη προκριθεί στο Τόκιο

ΣΤΙΒΟΣ

Κατερίνα Στεφανίδη, Νικόλ Κυριακοπούλου, Ελένη Πόλακ, Μίλτος Τεντόγλου, Αντιγώνη Ντιρσμπιώτη, Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Κριστιάν Γκολομέεβ, Απόστολος Χρήστου, Ανδρέας Βαζαίος, Απόστολος Παπαστάμος, Αννα Ντουντουνάκη, Κώστας Εγγλεζάκης, Δημήτρης Μάρκος, Οδυσσέας Μελανίδης (4Χ100μ.), Κώστας Μερετσόλιας (4Χ100μ.), Νόρα Δράκου (4Χ100μ. mixed).

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Βύρων Κοκκαλάνης, Βασιλεία Καραχάλιου, Κατερίνα Διβάρη, Παναγιώτης Μάντης, Παύλος Καγιαλής, Αριάδνη Σπανάκη, Αιμιλία Τσουλφά, Γιάννης Μιτάκης

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

Αννα Κορακάκη, Νίκος Μαυρομάτης

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

Αννέτα Κυρίδου, Μαρία Κυρίδου, Χριστίνα Μπούρμπου, Στέφανος Ντούσκος

ΠΑΛΗ

Μαρία Πρεβολαράκη, Γιώργος Πιλίδης

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Χρήστος Βολικάκης, Δημήτρης Αντωνιάδης, Πολυχρόνης Τζωρτζάκης

ΞΙΦΑΣΚΙΑ

Δώρα Γκουντούρα

ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ

Παναγιώτης Γκιώνης

ΠΟΛΟ

Εθνική ανδρών

ΤΕΝΙΣ

Μαρία Σάκκαρη, Στέφανος Τσιτσιπάς

ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ

Φένια Τζέλη

ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

Ντουέτο (Πλατανιώτη-Παπάζογλου)

Ομαδικό (Πλατανιώτη, Παπάζογλου, Αλζιγκούζη-Κομινέα, Φραγκάκη, Γιαλαμά, Καραμέσιου, Μισίκεβιτς, Βασιλοπούλου, Καριώρη)

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα