Πετρούνιας στο ImpacTalk: «Ο πρωταθλητισμός θέλει πίστη και ψυχή» (vids)

Πετρούνιας στο ImpacTalk: «Ο πρωταθλητισμός θέλει πίστη και ψυχή» (vids)
Για να φτάσεις στην κορυφή, απαιτούνται θυσίες και ο Λευτέρης Πετρούνιας μιλάει για τα δικά του μαθήματα ζωής.

Αφοσίωση. Πίστη. Ψυχή.

Τρεις λέξεις που ακούγονται «κλισέ» στον αθλητισμό, αλλά είναι προαπαιτούμενα. Και στην προκειμένη περίπτωση, τα προαπαιτούμενα του Λευτέρη Πετρούνια.

Ήταν αυτά τα τρία στοιχεία που χρειάστηκε, για να μην τα παρατήσει στην καριέρα του και να σηκώνεται κάθε φορά πιο δυνατός, όταν οι δυσκολίες του χτυπούσαν την πόρτα.

Ο "Lord of the Rings", όπως αρέσκονται να τον αποκαλούν όλοι, ο δικός μας «άρχοντας των κρίκων», από το 2013 και τους Μεσογειακούς Αγώνες τοποθετεί μόνο χρυσά μετάλλια στη συλλογή του. Από Ολυμπιακούς Αγώνες (2016), Παγκόσμια Πρωταθλήματα (2015, 2017, 2018) και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (2015, 2016, 2017, 2018, 2021), ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο από την κορυφή.

Όμως, δεν έχουν υπάρξει όλα ρόδινα στην πορεία του. Για να ανέβεις στο πιο ψηλό σκαλί, θα πρέπει να τα βάλεις με τους αμφισβητίες σου, με τους «δαίμονές» σου και φυσικά τους αντιπάλους σου.

Γι' αυτό, δεν είναι τυχαίο, που επιλέχθηκε ως ένα από τα πρώτα πρόσωπα που μίλησαν στο ImpacTalk, τη νέα συνδρομητική πλατφόρμα εναλλακτικής εκπαίδευσης που αποτελεί όραμα της Τζένης Μπαλατσινού και του Κωνσταντίνου Καφίρη. Μια πλατφόρμα που δίνει βήμα σε Έλληνες ομιλητές υψηλού κύρους ανά τον κόσμο που έχουν να μας διδάξουν κάτι πολύτιμο και σπουδαίο για κάθε πτυχή της ζωής, μέσα από τέσσερις πυλώνες ανάπτυξης:

• "The Leaders Talk"

• "The Stories Talk"

• "The Experts Talk"

«Όταν ξεκίνησα τις προπονήσεις, βίωνα ένα κλίμα του "τί ήρθε να κάνει αυτός εδώ;" Ήμουν ο ξέμπαρκος του Αγίου Κοσμά», παραδέχεται ο ίδιος αφοπλιστικά, όταν αποφάσισε μετά από παύση τριών ετών να πιάσει πάλι τους κρίκους στα χέρια του, στα 17-18.

Την στιγμή, ωστόσο, που μιλάει για το χρυσό μετάλλιο των Ολυμπιακών Αγώνων, την διοργάνωση που αποτελεί την ύψιστη τιμή για κάθε αθλητή, τα μάτια του λάμπουν. «Όση ώρα διήρκησε ο Εθνικός Ύμνος, πέρασε από μπροστά μου ο Πανιώνιος, οι κρίκοι, τα σφουγγάρια, η πίεση, οι πόνοι, ότι σταμάτησα, η απόφαση να ξεκινήσω πάλι, ο μπαμπάς μου, οι απογοητεύσεις, όλα».

Αγαπημένο του βιβλίο; «Ο δρόμος του ειρηνικού πολεμιστή». Και αγαπημένη φράση από αυτό; «Η ώρα είναι τώρα, ώρα μηδέν». Έτσι αντιμετωπίζει ο 30χρονος πρωταθλητής και Ολυμπιονίκης την στιγμή πριν κάνει το άλμα του, για να πιάσει τους αγαπημένους του κρίκους και γίνουν «ένα».

Εκείνη τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα άλλο στην ατμόσφαιρα. Μόνο εκείνος, οι κρίκοι και ο συνδυασμός αφοσίωσης, πίστης και ψυχής. Μαθήματα ζωής τα οποία μοιράζεται μαζί μας στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ImpacTalk.

Γίνε κι εσύ συνδρομητής για να γνωρίσεις καλύτερα τους ηγέτες του σήμερα και του αύριο, πατώντας εδώ.

#ImpacTalk

#BeALeader

 

Τελευταία Νέα