Πετρούνιας: Στις 23-26/6 "τσεκάρει" στη Ντόχα το Ολυμπιακό εισιτήριο

Πετρούνιας: Στις 23-26/6 "τσεκάρει" στη Ντόχα το Ολυμπιακό εισιτήριο

bet365

Ο Λευτέρης Πετρούνιας θ' αγωνιστεί στις 23-26 Ιουνίου στον τελευταίο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ντόχα όπου και θα κυνηγήσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Την οριστική ημερομηνία διεξαγωγής του τελευταίου προ-Ολυμπιακού παγκοσμίου κυπέλλου ενόργανης γυμναστικής, που θα πραγματοποιηθεί από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου στην Ντόχα, ανακοίνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Γυμναστικής (FIG), βάζοντας τέλος στην αναμονή και την αγωνία αρκετών μηνών, καθώς από το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα θα κριθεί η προοπτική συμμετοχής του Λευτέρη Πετρούνια στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Τόκυο 2020».

Το παγκόσμιο κύπελλο της Ντόχα αποτελεί τον όγδοο και τελευταίο σταθμό της σειράς αγώνων, μέσω των οποίων δέκα σπεσιαλίστες σε ισάριθμα όργανα (έξι άνδρες και τέσσερις γυναίκες) θα κατακτήσουν τα τελευταία διαθέσιμα Ολυμπιακά εισιτήρια, βάσει της θέσης τους στην ειδική προ-Ολυμπιακή κατάταξη.

Από τον Απρίλιο στον Ιούνιο

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό η συγκεκριμένη διοργάνωση επρόκειτο να γίνει τον Απρίλιο του 2020, αλλά η πανδημία οδήγησε σε διαδοχικές μεταθέσεις και η τέλεση του αγώνα έπαψε να θεωρείται δεδομένη έπειτα από την τελευταία αναβολή τον περασμένο Μάρτιο.

Τελικά, όμως, η κυβέρνηση του Κατάρ έδωσε την άδεια για τη διεξαγωγή του από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου.

Η πρόκριση του Πετρούνια

Για να κατακτήσει την πρωτιά στην ειδική προ-Ολυμπιακή κατάταξη των κρίκων και μαζί το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Έλληνας πρωταθλητής θα χρειαστεί να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στην Ντόχα και μάλιστα με βαθμολογία μεγαλύτερη από 15,333 β. στον τελικό του αγωνίσματος, έτσι ώστε να υποσκελίσει στην συνολική κατάταξη τον Κινέζο Λιου Γιανγκ.

Σε οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο, ακόμα και με νίκη του Πετρούνια αλλά με χαμηλότερη βαθμολογία, το δικαίωμα πρόκρισης για το Τόκυο θα ανήκει κατά προτεραιότητα στον Κινέζο αθλητή, ο οποίος είχε αποκτήσει μεγάλο πλεονέκτημα στο ξεκίνημα της σειράς των προ-Ολυμπιακών τουρνουά, εκμεταλλευόμενος την αναγκαστική απουσία του «άρχοντα των κρίκων» από τους τέσσερις πρώτους αγώνες (Νοέμβριος 2018 - Απρίλιος 2019), αμέσως μετά τη χειρουργική επέμβαση που είχε κάνει στον ώμο.

Ωστόσο, ο Έλληνας πρωταθλητής θα πάει στην Ντόχα με πολύ καλές προϋποθέσεις για να τα καταφέρει, αφού στη φετινή επανεμφάνισή του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βασιλείας θριάμβευσε με βαθμολογία μεγαλύτερη από 15,333 (είχε 15,400 β. στον τελικό και 15,366 β. στον προκριματικό), στέλνοντας μήνυμα ετοιμότητας ενόψει του τελευταίου προ-Ολυμπιακού τουρνουά.


NEWS FEED