Formula 1: Στη Ferrari αρνούνται να επιβάλλουν team orders από τώρα

Formula 1: Στη Ferrari αρνούνται να επιβάλλουν team orders από τώρα
Παρά το εντυπωσιακό ξεκίνημα του Λεκλέρ στο πρωτάθλημα F1 του 2022, η Scuderia στηρίζει τον Σάινθ.

Η Scuderia Ferrari έχει κάνει ιδανικό ξεκίνημα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2022, έχοντας κατακτήσει δύο νίκες σε τρεις αγώνες και απολαμβάνοντας τις κορυφές στις βαθμολογίες των οδηγών και των κατασκευαστών αντίστοιχα.

Όμως παρά το 1-2 στην πρεμιέρα του Μπαχρέιν, στο σύνολο των αγώνων (όσο κι αν είναι περιορισμένο το δείγμα), το ένα της «άλογο» ξεχωρίζει. Κι αυτό το «άλογο», είναι ο πρωτοπόρος της κατάταξης Σαρλ Λεκλέρ.

Ο θριαμβευτής του Σακχίρ και του Grand Prix της Μελβούρνης, σκαρφάλωσε στους 71 πόντους και είναι 34 μπροστά από τον πλησιέστερο αντίπαλο. Ή αν θέλετε να το δούμε από διαφορετική οπτική γωνία, 38 πόντους μπροστά από τον teammate του στη Scuderia, τον Κάρλος Σάινθ. Ο Μονεγάσκος έχει περισσότερους από τους διπλάσιους βαθμούς και την ψυχολογία με το μέρος του.

Στον αντίποδα, ο Μαδριλένος που πέρυσι είχε κάνει έκπληξη ολοκληρώνοντας τη σεζόν μπροστά από τον πολυδιαφημισμένο ομόσταβλό του, ψάχνει να βρει τα πατήματά του με τη νέα F1-75. Είναι πίσω από τον Λεκλέρ παντού. Στο Μπαχρέιν ήταν τρίτος στο grid ενώ ο Σαρλ στην pole και τελικά τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον teammate του. Στη Σαουδική Αραβία ήταν πάλι τρίτος στο grid ενώ ο Λεκλέρ δεύτερος και έτσι είδαν και την καρό σημαία.

Κάρλος Σάινθ

Όσο για τη Μελβούρνη η ατυχία στο ξεκίνημα του Q3 κι ένα λάθος στο τέλος του, περιόρισαν τον 27χρονο στην ένατη θέση της σχάρας εκκίνησης. Το ξεκίνημά του ήταν κάκιστο και ο εφιάλτης ολοκληρώθηκε μετά από μόλις δύο γύρους. Στην αμμοπαγίδα του Άλμπερτ Παρκ. Την ίδια ώρα ο Λεκλέρ πανηγύριζε μία εμφατική νίκη.

Πάντως, παρά το διαφαινόμενο μοτίβο (όσο κι αν οι τρεις αγώνες αποτελούν μόνο ένα μικρό δείγμα σε σεζόν με 23) ο επικεφαλής της Scuderia, Ματία Μπινότο, αρνείται πεισματικά να μιλήσει για καθεστώς Νο1 και Νο2 οδηγού.

Κάρλος Σάινθ

«Πιστεύω πως θα βελτιωθεί, τόσο σε ταχύτητα στις κατατακτήριες όσο και σε ρυθμό αγώνα. Είμαι σίγουρος πως θα ανακάμψει. Τότε θα μπορώ να απολαμβάνω τις εναλλαγές θέσεων ανάμεσα στους οδηγούς μας. Ήταν απογοητευμένος από την εξέλιξη του Grand Prix Αυστραλίας και κατανοούμε την απογοήτευσή του. Ήταν σημαντικό για εκείνον να αποδείξει πως είναι γρήγορος και το έκανε την Παρασκευή και το πρωί του Σαββάτου. Ύστερα, στη διεκδίκηση της pole position και στον αγώνα, ήταν άτυχος. Όταν παρατάχθηκε στο grid προέκυψε πρόβλημα με το τιμόνι του. Ένα από τα πράγματα που δεν θα πρέπει να συμβαίνουν αλλά συνέβη. Ωστόσο, γνωρίζω τον Carlos και θα ανακάμψει. Ανυπομονώ για τον αγώνα στην Ίμολα, όπου θα δείξει ξανά την ταχύτητά του», είπε ο Binotto στο βρετανικό Sky Sports F1.

Στο πλαίσιο της online συνέντευξης Τύπου της Ferrari αμέσως μετά την παρουσίαση της F1-75, όπου ήταν καλεσμένα συγκεκριμένα media ανά τον κόσμο και το gMotion by Gazzetta εκπροσωπούσε την Ελλάδα, είχε γίνει μία ερώτηση σχετικά με τις ισορροπίες εντός των τειχών.

Ματία Μπινότο

Και είχαν κάνει πλάκα, πως η σχετική σύσκεψη είχε λάβει χώρα αμέσως πριν την εκδήλωση που παρακολουθούσαμε. Υπάρχει λοιπόν συγκεκριμένο στρατηγικό πλάνο στο Μαρανέλο, που έχει ξεκαθαρίσει από νωρίς το πότε θα υπάρξουν team orders και ποιες θα είναι αυτές.

Σε ομαδικό επίπεδο η Ferrari έφτασε ήδη σε τριψήφιο αριθμό πόντων: έχει 104. Η Mercedes-AMG υστερεί κατά 39 και η Red Bull Racing κατά 49.

Επόμενη εντός πίστας μάχη, είναι αυτή στη θρυλική Ίμολα, που θα λάβει χώρα την Κυριακή του Πάσχα.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!