Formula 1, Λεκλέρ: «Έχω ένα υπέροχο μονοθέσιο»

Formula 1, Λεκλέρ: «Έχω ένα υπέροχο μονοθέσιο»
Στον έβδομο ουρανό ήταν ο οδηγός της Scuderia Ferrari μετά το τέλος του τρίτου αγώνα του 2022 όπου κυριάρχησε απόλυτα.

Με μία εξαιρετική εμφάνιση στο Grand Prix Αυστραλίας, ο Σαρλ Λεκλέρ πανηγύρισε τη δεύτερη νίκη του στο 2022. Ο Μονεγάσκος είχε εξαιρετικό ρυθμό και δεν απειλήθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα, κι έτσι έφτασε στην τέταρτη νίκη της καριέρας του στη Formula 1.

Μάλιστα, μετά την εγκατάλειψη του Μαξ Φερστάπεν, η διαφορά του στη βαθμολογία οδηγών έχει εκτοξευθεί στους 34 βαθμούς από τον δεύτερο, Τζορτζ Ράσελ της Mercedes. Στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα, ο οδηγός της Ferrari, Σαρλ Λεκλέρ, δεν έκρυψε τη χαρά του.

«Έχω ένα υπέροχο μονοθέσιο. Είναι η πρώτη μου νίκη όπου είχα υπό έλεγχο τη διαφορά. Το μονοθέσιο ήταν απίστευτο, είχαμε τρομερό ρυθμό στον αγώνα, τα ελαστικά ήταν εξαιρετικά. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Ήταν όμως ένας δύσκολος αγώνας, παραλίγο να χάσω την 1η θέση, είχα πολλή υποστροφή μετά το αυτοκίνητο ασφαλείας, δεν είχα πρόσφυση. Μου πήρε μερικές στροφές να την ανακτήσω και μετά απλά… κέρδισα», ανέφερε ο Μονεγάσκος.

Σαρλ Λεκλέρ

Ερωτηθείς αναφορικά με τις πιθανότητες τίτλου, ο Λεκλέρ απάντησε με ένα τεράστιο χαμόγελο: «Είναι πάρα πολύ νωρίς να σκέφτομαι το πρωτάθλημα. Φυσικά έχουμε ένα πολύ καλό μονοθέσιο, ένα πολύ αξιόπιστο μονοθέσιο. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι και αν γίνει αυτό θα έχουμε μεγάλες πιθανότητες για το πρωτάθλημα. Αυτό με κάνει χαρούμενο και χαμογελαστό γιατί είχαμε δύο πολύ δύσκολα χρόνια για εμένα και την ομάδα. Χαίρομαι που είμαστε και πάλι σε αυτή τη θέση».

Επόμενος αγώνας της Formula 1 είναι το GP Εμίλια-Ρομάνια στην πίστα της Ίμολα το τριήμερο 22-24 Απριλίου.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!