Formula 1, Αυστραλία: Το άδοξο φινάλε του αγώνα του Σάινθ (vid)

Formula 1, Αυστραλία: Το άδοξο φινάλε του αγώνα του Σάινθ (vid)
O τρίτος αγώνας του 2022 ολοκληρώθηκε πολύ νωρίς και με το χειρότερο τρόπο για τον Ισπανό οδηγό της Ferrari.

Ο Κάρλος Σάινθ θέλει να ξεχάσει την επιστροφή του στην Αυστραλία και το Άλμπερτ Παρκ. Ο Ισπανός είχε ένα σύντομο αγώνα, όπου εγκατέλειψε στο δεύτερο γύρο, έπειτα από έξοδο. Ο οδηγός της Ferrari προσπάθησε να προσπεράσει στη στροφή 9 τον Μάγκνουσεν, όμως έχασε το σημείο φρεναρίσματος και βγήκε εκτός πίστας. Έχοντας χάσει τον έλεγχο κόλλησε στην αμμοπαγίδα στην έξοδο της στροφής 10 και η έξοδός του προκάλεσε την είσοδο του Αυτοκινήτου Ασφαλείας.

Με την εγκατάλειψη αυτή ολοκληρώθηκε ένα σερί 17 συνεχόμενων αγώνων στους βαθμούς, καθώς και το εντυπωσιακό σερί 31 συνεχόμενων τερματισμών για τον Ισπανό οδηγό της Ferrari.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πως τελείωσε άδοξα το GP Αυστραλίας για τον Κάρλος Σάινθ.

Σε δηλώσεις του μετά τον αγώνα, ο Σάινθ ήταν πολύ απογοητευμένος με τον τρόπο που εξελίχθηκε το τριήμερό του: «Έπρεπε να αλλάξω τιμόνι πριν τον αγώνα και είχα λάθος ρυθμίσεις. Στην εκκίνηση έχασα θέσεις και εμφανίστηκε το antistall. Προσπάθησα να πιέσω και να κάνω προσπεράσματα με τη σκληρή γόμα, αλλά είχα έξοδο. Δεν ήταν τα ελαστικά σε κατάσταση ώστε να κάνω προσπέρασμα. Έκανα μεγάλο λάθος, είμαι πολύ απογοητευμένος. Με τη δυναμική του μονοθεσίου μου, στη χειρότερη θα ήμουν στην 4η θέση. Τίποτα δεν πήγε σωστά».

Με την εγκατάλειψή του αυτή, έχασε τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία οδηγών. Επόμενος αγώνας της Formula 1 για το 2022 είναι το Grand Prix Εμίλια-Ρομάνια στην πίστα της Ίμολα το τριήμερο 22-24 Απριλίου.

Λίγο μετά το πέσιμο της καρό σημαίας στο Άλμπερτ Παρκ, στο Instagram του Gazzetta φιλοξενήθηκε ένα post-race show, μία εκτενής συζήτηση για όσα συνέβησαν στην Αυστραλία, τους λόγους που οδήγησαν σε αυτά αλλά και όσα περιμένουμε στη συνέχεια.

Πάνος Σεϊτανίδης και Τάκης Πουρναράκης αντάλλαξαν απόψεις και απάντησαν στις ερωτήσεις του κοινού, σχετικά με την τρίτη μάχη του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Δείτε περισσότερα στο video που ακολουθεί!

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!