Πρόστιμο 2 εκατ. δολαρίων στην Ίντερ Μαϊάμι του Μπέκαμ για τις απολαβές του Ματουϊντί

Κώστας Τόπας
Πρόστιμο 2 εκατ. δολαρίων στην Ίντερ Μαϊάμι του Μπέκαμ για τις απολαβές του Ματουϊντί

bet365

Χρηματικό πρόστιμο ύψους 2 εκατ. δολαρίων καλείται να πληρώσει η Ίντερ Μαϊάμι του Ντέιβιντ Μπέκαμ, επειδή στην περίπτωση μισθοδοσίας του Μπλεζ Ματουϊντί, ξεπέρασε το ανώτατο προβλεπόμενο όριο.

bwin - Ώρα τελικού με μοναδική προσφορά* στο Champions League! |21+ *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις.

Βαριά «καμπάνα» για την ομάδα του Ντέιβιντ Μπέκαμ καθώς η διοργανώτρια του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος των ΗΠΑ (MLS), επέβαλε στον σύλλογο πρόστιμο δύο εκατομμυρίων δολαρίων.

Ολα ξεκίνησαν όταν το MLS ξεκίνησε έρευνα για τους όρους του μισθού που... απολάμβανε ο Ματουϊντί, όταν υπέγραψε με τον σύλλογο της Φλόριντα τον Αύγουστο του 2020, προερχόμενος από την Γιουβέντους. Ο Ματουϊντί δεν ήταν στους τρεις «προνομιούχους» παίκτες που κάθε ομάδα έχει δικαίωμα να πληρώνει με συμβόλαιο υψηλότερο του θεσπισμένου ανωτάτου ορίου.

Οι μόνοι ποδοσφαιριστές της Ίντερ Μαϊάμι με αυτά τα προνόμια είναι ο Γκονσάλο Ιγουαϊν, ο Μεξικανός, Ροδόλφο Πιζάρο και ο -επίσης- Αργεντινός, Ματίας Πελεγκρίνι. Αυτό σημαίνει ότι ο Ματουϊντί, όπως και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του ανήκουν στο καθεστώς TAM (Targeted Allocation Money), δηλαδή των παικτών, των οποίων ο μισθός ρυθμίζεται.

Ο έμπειρος Γάλλος μέσος κανονικά θα έπρεπε α είχε εισπράξει ένα ποσό μεταξύ 612.500 και 1.612.500 δολαρίων, αλλά η έρευνα του MLS ανακάλυψε ότι ο παίκτης έλαβε περισσότερα χρήματα από ό,τι έπρεπε, με αποτέλεσμα την επιβολή του προστίμου.

«Το MLS επέβαλε κυρώσεις στην Ίντερ Μαϊάμι που παραβίασε τις οδηγίες σχετικά με τους μισθούς που εισέπραξαν κατά την διάρκεια της σεζόν 2020, ο Μπλεζ Ματουϊντί και ο Κολομβιανός, Αντρες Ρέγες. Επιβάλλεται πρόστιμο δύο εκατομμυρίων δολαρίων στον σύλλογο και άλλα 250.000 δολάρια στον εκπρόσωπο του συνιδιοκτήτη, Ζόρζε Μας. Επιπλέον, ο Πολ ΜακΝτόναφ, αθλητικός διευθυντής της Ίντερ Μαϊάμι κατά την στιγμή των διαπραχθέντων αδικημάτων, αποκλείσθηκε από κάθε δραστηριότητα μέχρι το τέλος της σεζόν του 2022», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα