Ντιέγκο Μαραντόνα: Διαμαρτυρία στην Αργεντινή με σύνθημα «Δεν πέθανε, τον σκότωσαν» (vid)

Ντιέγκο Μαραντόνα: Διαμαρτυρία στην Αργεντινή με σύνθημα «Δεν πέθανε, τον σκότωσαν» (vid)

Gazzetta team
Ντιέγκο Μαραντόνα: Διαμαρτυρία στην Αργεντινή με σύνθημα «Δεν πέθανε, τον σκότωσαν» (vid)

bet365

Εκατοντάδες Αργεντινοί συγκεντρώθηκαν στο Μπουένος Άιρες ζητώντας την πλήρη διαλεύκανση της αιτίας θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα με κεντρικό σύνθημα: «Δεν πέθανε, τον σκότωσαν». Παρούσες οι κόρες του, Ντάλμα και Τζανίνα, καθώς και η Κλάουντια Βιγιαφάνε.

Εκατοντάδες Αργεντινοί συγκεντρώθηκαν τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) της Πέμπτης (11/3) στον Ομπελίσκο του Μπουένος Άιρες - εκεί όπου πανηγύρισαν την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1986 - για να ζητήσουν δικαιοσύνη και την πλήρη διαλεύκανση της αιτίας θανάτου του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

Το κεντρικό σύνθημα του πλήθους που συγκεντρώθηκε στην πρωτεύουσα της Αργεντινής ήταν: «Δεν πέθανε, τον σκότωσαν». Παρούσες οι κόρες του Πίμπε ντε Όρο, Ντάλμα και Τζανίνα και η πρώην σύζυγός του, Κλαόυντια Βιγιαφάνε. Αργότερα εμφανίστηκαν ανάμεσα στους συγκεντρωμένους ο γιος του Ντιέγκο Μαραντόνα, Ντιέγκο Φερνάντο και η πρώην σύντροφός του, Βερόνικα Οχέδα.

Μια τεράστια σημαία είχε αναγραφόμενο περιεχόμενο: «Δικαιοσύνη για τον Ντιέγκο». Επτά είναι τα άτομα που ανακρίνονται για αμέλεια καθηκόντων από τη δικαιοσύνη της «χώρας του τάνγκο»: Ο νευροχειρουργός και προσωπικός γιατρός του Μαραντόνα, Λεοπόλδο Λούκε, η ψυχίατρος Αγκουστίνα Κοσάτσοβ, ο ψυχολόγος, Κάρλος Ντίας, η γιατρός Νάνσι Φορλίνι, ο επικεφαλής των νοσηλευτών, Μαριάνο Περόνι και οι νοσηλευτές, Ρικάρδο Αλμιρόν και Χισέλα Μαδρίδ.

Οι Ντάλμα και Τζανίνα θεωρούν ότι υπεύθυνοι για το θάνατο του πατέρα τους το πρωί της 25ης Νοεμβρίου είναι ο Λεοπόλδο Λούκε με τον δικηγόρο, Ματίας Μόρλα.

 

Τελευταία Νέα