Ζαγοράκης: «Η αφίσα του Μαραντόνα στο εφηβικό μου δωμάτιο θα είναι πάντα το δικό μου ποδοσφαιρικό εικόνισμα» (pic)

Gazzetta team
Ζαγοράκης: «Η αφίσα του Μαραντόνα στο εφηβικό μου δωμάτιο θα είναι πάντα το δικό μου ποδοσφαιρικό εικόνισμα» (pic)

bet365

Η γεμάτη συναίσθημα ανάρτηση του Θόδωρου Ζαγοράκη για τον ποδοσφαιρικό μύθο που δεν είναι πια μαζί μας!

Ο αρχηγός της Πρωταθλήτριας Ευρώπης το 2004, Θόδωρος Ζαγοράκης, μέσω του προσωπικού του προφίλ στο Instagram, αποχαιρετά τον θρύλο της μπάλας, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, τον ποδοσφαιριστή που είχε αφίσα στο εφηβικό του δωμάτιο!

Γράφει ο Θόδωρος Ζαγοράκης:

«Για όλους εμάς της γενιάς μου, ο Μαραντόνα δεν ήταν απλώς το νεανικό μας είδωλο, ο άνθρωπος που μας έκανε να αγαπήσουμε το ποδόσφαιρο. Ο Μαραντόνα ήταν το ίδιο το ποδόσφαιρο. Το όνομα του έγινε συνώνυμο της επιτυχίας. Ήταν, είναι και θα είναι ο καλύτερος όλων.

Αυτή η μοναδική μπαλαδόφατσα, πήρε από το χέρι ένα ολόκληρο έθνος και του έδωσε ξανά υπερηφάνεια και παγκόσμια καταξίωση. Πήρε στους ώμους του μια πόλη και την ανέβασε στα ουράνια. Μα πάνω απ’ όλα έδειξε σε όλο τον κόσμο τη μαγεία αυτού του αθλήματος. Ενσάρκωσε τα όνειρα εκατομμυρίων παιδιών που κυλίστηκαν στις λάσπες των γηπέδων για να μοιάσουν έστω και λίγο στο απόλυτο είδωλο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Με τον λατινοαμερικάνικο τσαμπουκά του έφτασε στην κορυφή του κόσμου, κρατώντας όμως μέσα του την αυθεντικότητα και την λαϊκότητα για την οποία λατρεύτηκε σαν θεός. Ένας θεός όμως τρωτός, αυτοκαταστροφικός και ευάλωτος σε πειρασμούς και εθισμούς, οι οποίοι του κόστισαν προσωπικά και στέρησαν σε όλους εμάς μοναδικές στιγμές του εξωπραγματικού του ταλέντου.

Ο Μαραντόνα ήταν πολλά και αντιφατικά. Αλήτης, αλαζόνας αλλά και τρομερά ευαίσθητος την ίδια στιγμή. Απροσάρμοστος, παρορμητικός, αντισυμβατικός, αλλά με αρχές και αξίες μιας άλλης εποχής.

Ο Μαραντόνα υπήρξε πάνω απ’ όλα μια ιδέα!!! Και αυτή η ιδέα καθόρισε και διαμόρφωσε την ποδοσφαιρική μας (και όχι μόνο) ταυτότητα. Αυτή η ιδέα μας έβαλε στο δρόμο του ποδοσφαίρου και σε αυτή την ιδέα στηρίξαμε σαν παιδιά τα όνειρα και τις φιλοδοξίες μας.

Σε ευχαριστώ για όλα Ντιέγκο....

Η αφίσα σου στο εφηβικό μου δωμάτιο θα είναι πάντα το δικό μου ποδοσφαιρικό εικόνισμα!!!»

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

NEWS FEED