Μπατιστούτα: «Θυμάμαι ελάχιστα το χατ-τρικ με Ελλάδα, έζησα το όνειρο παίζοντας με τον Μαραντόνα» (pics)

Μπατιστούτα: «Θυμάμαι ελάχιστα το χατ-τρικ με Ελλάδα, έζησα το όνειρο παίζοντας με τον Μαραντόνα» (pics)

bet365

To France Football με αφορμή τα 60α γενέθλια του Ντιέγκο Μαραντόνα (30/10) κυκλοφορεί με ένα συλλεκτικό τεύχος αφιερωμένο στον «θεό του ποδοσφαίρου» με τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα να κάνει μια απίθανη δήλωση για το ματς με την Ελλάδα στο Μουντιάλ του 1994.

Στις 21 Ιουνίου 1994, η Ελλάδα του Αλκέτα Παναγούλια έδινε το πρώτο της ματς σε τελική φάση Μουντιάλ απέναντι στην πανίσχυρη Αργεντινή. Το ματς εξελίχθηκε σε εφιάλτη για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα που δεν κατάφερε να αποφύγει την συντριβή με 4-0. «Δήμιος» για την Εθνική αποδείχθηκε ο Γκάμπριελ Μπατιστούτα, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ. Το France Football κυκλοφορεί με ειδική έκδοση εξ ολοκλήρου αφιερωμένη στον Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος την Παρασκευή (30/10) συμπληρώνει 60 χρόνια ζωής.

Το gazzetta.gr εξασφάλισε το περιεχόμενο της έντυπης έκδοσης του France Football, όπου μεταξύ άλλων για τον «Πίμπε Ντ' Όρο» μίλησε και ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα.

O άλλοτε σούπερ σταρ της Φιορεντίνα αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε τελική φάση Μουντιάλ στο ματς κόντρα στην Εθνική. Όπως τόνισε στο France Football ο «Batigol», μολονότι πέτυχε χατ-τρικ, αυτό που θυμάται μέχρι σήμερα ήταν η αύρα του Ντιέγκο Μαραντόνα και οι στιγμές όπου τον ακολουθούσε μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο!

«Κόντρα στην Ελλάδα το 1994, ήμουν πίσω από τον Μαραντόνα τον αρχηγό μας, όταν οι ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο, για τον πρώτο μου ματς σε Μουντιάλ. Για μένα ήταν ένα όνειρο που το έζησα στο πλευρό του, ακολουθώντας τα βήματα του και και βλέποντας τον να φοράει την φανέλα με το νούμερο 10, η οποία του ταίριαζε τόσο πολύ που έμοιαζε σαν να την είχε κάνει τατουάζ στην πλάτη του.

Στη συνέχεια πέτυχα χατ-τρικ αλλά το θυμάμαι ελάχιστα. Αυτό που μου έχει μείνει μέχρι σήμερα είναι η στιγμή που μπήκα στον αγωνιστικό χώρο μαζί του», ήταν τα λόγια θαυμασμού του κορυφαίου στράικερ.

Για τον Ντιέγκο Μαραντόνα μίλησαν επίσης οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Κιλιάν Εμπαπέ, Κάρλο Αντσελότι, Νταβίντ Τρεζεγκέ και Ζινεντίν Ζιντάν.

 

Τελευταία Νέα