Όταν ο Πάμπλο Εσκομπάρ... μπήκε με πολυβόλα σε δωμάτιο διαιτητών!

Gazzetta team
Όταν ο Πάμπλο Εσκομπάρ... μπήκε με πολυβόλα σε δωμάτιο διαιτητών!

bet365

Ο παλαίμαχος διαιτητής Κάρλος Εσπόσιτο αφηγήθηκε την τρομακτική εμπειρία που έζησε το 1989, όταν η συμμορία του Πάμπλο Εσκομπάρ μπήκε με πολυβόλα στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε αυτός και οι βοηθοί του.

Ο Πάμπλο Εσκομπάρ, εκτός από βαρώνος της κοκαΐνης, ήταν και λάτρης του ποδοσφαίρου, στηρίζοντας με χρήματα (και όχι μόνο) την προσπάθεια της Ατλέτικο Νασιονάλ, στα τέλη της δεκαετίας του '90.

Ο Αργεντινός Κάρλος Εσπόσιτο, ο οποίος εκείνη την εποχή ήταν διαιτητής, αφηγήθηκε την τρομακτική εμπειρία που βίωσε όταν, παραμονές αγώνα της κολομβιανικής ομάδας με τη Ντανούμπιο για την ρεβάνς των ημιτελικών του Κόπα Λιμπερταδόρες, η συμμορία του «Chapo» μπήκε με πολυβόλα (!) στο δωμάτιο του ξενοδοχείου, στο οποίο διέμενε με τους βοηθούς του, Αμπέλ Γκνέκο και Χουάν Μπάβα.

«Όλα ξεκίνησαν όταν φτάσαμε στο αεροδρόμιο του Μεντεγίν. Πηγαίναμε από έναν δρόμο προς το ξενοδοχείο και οι Κολομβιανοί διαιτητές που ήρθαν να μας παραλάβουν, μας έλεγαν 'εδώ σκότωσαν έναν διαιτητή, εδώ έριξαν έναν βοηθό...'» ξεκινάει στην συγκλονιστική του αφήγηση ο παλαίμαχος ρέφερι.

«Όταν ήμασταν στο δωμάτιο, μπήκαν τέσσερις, ο ένας με πολυβόλο, στον Γκνέκο του έβαλαν ένα πιστόλι στο κεφάλι. Και μετά μπήκε ο περίφημος Ποπάι (σ.σ. το... πρωτοπαλίκαρο του Εσκομπάρ), καλοντυμένος, κοστούμι, γραβάτα. Είχε μια βαλίτσα. Την άνοιξε και είπε: «Εδώ έχει 250 χιλιάδες δολάρια. Πάρτε τα, ήρεμοι, θα βγείτε από την Κολομβία χωρίς προβλήματα». Πριν από αυτό είχαν σπάσει όλα τα τηλέφωνα στο δωμάτιο» συνεχίζει ο Εσπόσιτο, ο οποίος... τόλμησε να απαντήσει ότι είχαν πάει στην Κολομβία να κάνουν την δουλειά τους.

«Έκλεισε την βαλίτσα και μας είπε: «Η ζωή σας εδώ δεν αξίζει τίποτα. Και στο Μπουένος Άιρες μπορεί να μας στοιχίσει από χίλια δολάρια για τον καθένα από εσάς». Και έφυγαν» προσθέτει ο Αργεντινός πρώην διαιτητής, έξω από το ξενοδοχείου του οποίου υπήρχαν πέντε φρουροί, ώστε να αποτρέψουν οποιαδήποτε σκέψη... απόδρασης.

Το άλλο πρωί, άυπνοι, κάπνισαν παρ' ότι μήνες πριν είχαν κόψει το τσιγάρο, πήγαν στο γήπεδο και σφύριξαν όσο πιο... κανονικά μπορούσαν. Η Ατλέτικο Νασιονάλ θριάμβευσε με 6-0 (το πρώτο ματς είχε λήξει 0-0), προκρίθηκε πανηγυρικά στον τελικό, κατακτώντας εντέλει και τον τίτλο. Στα πανηγύρια για τη νίκη επί της Ντανούμπιο, πάντως, υπήρξαν 15 νεκροί (!), από τους πυροβολισμούς του κόσμου όταν έβγαινε στα μπαλκόνια να γιορτάσει...

 

Τελευταία Νέα