Βολιβία – Αργεντινή 1-2: Λαουτάρο, ο... εξορκιστής του υψόμετρου! (vid)

Gazzetta team
Βολιβία – Αργεντινή 1-2: Λαουτάρο, ο... εξορκιστής του υψόμετρου! (vid)

bet365

Με γκολ και ασίστ του επιθετικού της Ίντερ, η Αργεντινή πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στην Βολιβία μετά από 15 ολόκληρα χρόνια.

Μήπως τελικά η Αργεντινή δεν είναι ΜΟΝΟ ο Λιονέλ Μέσι; Μέχρι το ματς με την Βολιβία, κανένας παίκτης πλην του Μέσι δεν είχε σκοράρει για την Αλμπισελέστε στα προκριματικά του Μουντιάλ από τον Άνχελ ντι Μαρία τον Νοέμβριο του... 2016!

Και όμως, η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο υψόμετρο της Λα Πας επί της Βολιβίας μετά το 2005 (2-1), χωρίς ο σούπερ σταρ και αρχηγός της να σκοράρει ή να δίνει ασίστ σε κάποιο από τα γκολ της!

Πρωταγωνιστής της ιστορικής νίκης ο Λαουτάρο Μαρτίνες, τον οποίο τόσο θα ήθελε ο Μέσι δίπλα του στην Μπαρτσελόνα. Προς το παρόν, πάντως, το Ταυράκι παραμένει στην Ίντερ. Ο Λαουτάρο με τύχη ισοφάρισε στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου (45'), ενώ μετά από ενέργεια και πάσα του Μέσι (δεν θα μπορούσε να λείψει και εντελώς ο κοντός...), σέρβιρε το γκολ της ανατροπής και, εντέλει της νίκης, στον Χοακίν Κορέα (79').

Έγινε, μάλιστα, ο πρώτος Αργεντινός... διαφορετικός από τον Μέσι με γκολ και ασίστ σε ένα ματς των προκριματικών από τον Ροντρίγκο Παλάσιο κόντρα στο Περού στις 11 Οκτωβρίου του... 2013!

Νωρίτερα, ο Μαρσέλο Μορένο Μαρτίνς είχε σκοράρει με κεφαλιά (24'), φτάνοντας τα πέντε γκολ εις βάρος της Αργεντινής σε προκριματικά Μουντιάλ, όντας ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών με θύμα την Αλμπισελέστε στα προκριματικά.

Ο Λαουτάρο και η Αργεντινή, όμως, δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, με τον Μέσι να έχει μεγαλύτερη συμμετοχή στο δεύτερο ημίχρονο, χωρίς όμως να κάνει την (συνήθη) διαφορά στην δεύτερη νίκη της ομάδας του σε ισάριθμες αγωνιστικές.

Βολιβία (Σέζαρ Φαρίας): Λάμπε – Τόρες, Καράσκο, Βαλβέρδε, Σαγρέδο – Βαγιάρ, Κάστρο (65' Σέσπεδες), Καρντόσο (87' Άραμπε), Τσουμασέρο (65' Μιράντα) – Μάρτινς, Σαουσέδο.

Αργεντινή (Λιονέλ Σκαλόνι): Αρμάνι – Μοντιέλ, Μαρτίνες Κουάρτα, Οταμέντι, Ταλιαφίκο – Ντε Πάουλ (69' Ροντρίγκες), Παρέδες (69' Ντομίνγκες), Παλάσιος, Μέσι – Οκάμπος (59' Κορέα), Μαρτίνες (89' Μεδίνα).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα