Αργεντινή: 15 χρόνια από το τελευταίο διπλό στη Βολιβία με Γκαλέτι-Φιγκερόα (vid)

Gazzetta team
Αργεντινή: 15 χρόνια από το τελευταίο διπλό στη Βολιβία με Γκαλέτι-Φιγκερόα (vid)

bet365

Η Αργεντινή επισκέπτεται την πάντα «δύσβατη» Λα Παζ για το ματς κόντρα στη Βολιβία, εκεί που τελευταία φορά επικράτησε το 2005, με σκόρερ τους γνώριμούς μας και συνονόματους, Γκαλέτι και Φιγκερόα.

Είναι ο εφιάλτης για όλες τις κραταιές δυνάμεις της Λατινικής Αμερικής. Το «Εστάντιο Ερνάντο Σίλες» στη Λα Παζ της Βολιβίας, στα 3.647 πόδια υψόμετρο, αποτελεί το πιο δύσβατο γήπεδο στην ήπειρο και η Αργεντινή το έχει βιώσει στο πετσί της, αγνοώντας τη νίκη εδώ και 15 ολόκληρα χρόνια.

Η Αλμπισελέστε του Λιονέλ Σκαλόνι τίθεται κόντρα στους Βολιβιανούς για τα προκριματικά του Μουντιάλ (13/10, 23:00), με στόχο να «ξορκίσει» την κακοδαιμονία που περνάει από το 2005, όποτε και επικράτησε τελευταία φορά με «ήρωες» δύο μετέπειτα παίκτες των δικών μας «αιωνίων».

Στις 26 Μαρτίου του 2005, οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Πέκερμαν ανέτρεψαν το ματς χάρη στα γκολ του Λουτσιάνο Γκαλέτι, που έπαιζε στη Σαραγόσα και που δύο χρόνια αργότερα θα φορούσε τη φανέλα του Ολυμπιακού και του τότε παίκτη της Βιγιαρεάλ, Λούτσο Φιγκερόα που μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό το 2013.

Αυτό ήταν και το μοναδικό διπλό των Αργεντίνων μέχρι σήμερα κόντρα στη Βολιβία τα τελευταία 41 χρόνια, έχοντας, μάλιστα, ταπεινωθεί το 2009 με 6-1, όταν στον πάγκο τους βρισκόταν ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα.

 

Τελευταία Νέα