Το Κατάρ πλήρωσε 980 εκατ. δολάρια μέσω... τρίτων στην FIFA για το Μουντιάλ

Gazzetta team
Το Κατάρ πλήρωσε 980 εκατ. δολάρια μέσω... τρίτων στην FIFA για το Μουντιάλ

bet365

Οι Times αποκαλύπτουν ότι το Κατάρ προχώρησε σε πληρωμές 980 εκατ. δολαρίων... κάτω από το τραπέζι, προκειμένου να αναλάβει το Μουντιάλ του 2022.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ των Times μέσω του κρατικού δικτύου Al Jazeera το Κατάρ λίγες ημέρες πριν την ψηφοφορία για τη χώρα που θα φιλοξενήσει το Μουντιάλ του 2022 προσφέρθηκε τηλεοπτικό συμβόλαιο 400 εκατ. δολαρίων, στο οποίο προβλεπόταν μπόνους 100 εκατ. σε περίπτωση που το Κατάρ κέρδισε την ψηφοφορία!

Αυτή η «κρυφή» ρήτρα, όπως και η υπερκοστολόγηση του συμβολαίου δεν έφταναν στο Κατάρ, με το Al Jazeera να πληρώνει άλλα 480 εκατ. για νέο συμβόλαιο μόλις 3 χρόνια αργότερα! Αυτό το συμβόλαιο βρίσκεται αυτή τη στιγμή υπό διερεύνηση από τις ελβετικές αρχές στο πλαίσιο της έρευνας για τη διαφθορά στην FIFA.

Με δεδομένο ότι πολλοί ειδικοί θεωρούν ότι και τα δύο συμβόλαια έχουν κοστολογηθεί περισσότερο από την αντικειμενική τους αξία, η πρώτη πληρωμή ήρθε μόλις 21 ημέρες πριν την ψηφοφορία, κάτι που αποτελεί παραβίαση των κανονισμών ηθικής της FIFA. Το πρώτο συμβόλαιο αφορούσε τη μετάδοση των Μουντιάλ του 2018 και του 2022 στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική και ήταν η μοναδική συμφωνία που εγκρίθηκε σε όλο τον κόσμο πριν την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας.

Μπες στο Fantasy του Gazzetta για το ελληνικό πρωτάθλημα, εντελώς δωρεάν. Φτιάξε την δική σου ομάδα, αγόρασε τους κατάλληλους παίκτες και κέρδισε μεγάλα δώρα. Κάνε τις μεταγραφές που πιστεύεις, δημιούργησε το δικό σου πρωτάθλημα και ταυτόχρονα μπορείς να συμμετέχεις στη συνολική βαθμολογία για τα έπαθλα. 

 

Στο Transfer Center του Gazzetta θα μάθεις για όλες τις μεταγραφές που έχουν γίνει το καλοκαίρι για να μην πιαστείς αδιάβαστος στο νέο Fantasy.

NEWS FEED