Γιόζιπ Ίλισιτς: Νίκησε το τέρας της κατάθλιψης, σκόραρε με την Σλοβενία και συγκινεί!

Γιόζιπ Ίλισιτς: Νίκησε το τέρας της κατάθλιψης, σκόραρε με την Σλοβενία και συγκινεί!

bet365

Ο Γιόζιπ Ίλισιτς νίκησε τους προσωπικούς του δαίμονες, επέστρεψε στο ποδόσφαιρο και στέλνει το δικό του μήνυμα μετά το γκολ που πέτυχε εις βάρος του Κοσόβου.

Στις 10 Μαρτίου ο Γιόζιπ Ίλισιτς πέτυχε και τα τέσσερα γκολ της Αταλάντα στην επικράτηση επί της Βαλένθια (4-3). Η ομάδα του Μπέργκαμο προκρίθηκε πανηγυρικά στα προημιτελικά του Champions League, ενώ ο Σλοβένος διεθνής έγινε ο γηραιότερος παίκτης στην ιστορία της διοργάνωσης που σκοράρει τέσσερα τέρματα, αλλά και ο μοναδικός που το επιτυγχάνει σε εκτός έδρας αναμέτρηση.

Ολοκλήρωσε την περυσινή σεζόν με 15 γκολ και 8 ασίστ σε 26 ματς στο πρωτάθλημα της Serie A. Όλα αυτά στα 32 του με την χρηματιστηριακή αξία του να φτάνει στα 22 εκατ. ευρώ.

Η επέλαση του κορονοϊού ήρθε στο χειρότερο δυνατό σημείο για τον έμπειρο μεσοεπιθετικό, ο οποίος έδειξε να λυγίζει με την ψυχολογική του κατάσταση να αποδεικνύεται ιδιαιτέρως εύθραυστη.

Ο Ίλισιτς από τον περασμένο Ιούλιο δηλώνει αδυναμία να ακολουθήσει το αγωνιστικό πρόγραμμα της ομάδας του. Για δύο μήνες απέχει από το ποδόσφαιρο και δίνει μάχη με την κατάθλιψη. Έπειτα από αλλεπάλληλες συνεδρίες με ειδικούς και την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης άρχισε να βρίσκει και πάλι τον εαυτό του έχοντας καταβάλει τους προσωπικούς του δαίμονες.

Στις 17 Οκτωβρίου στην αναμέτρηση με τη Νάπολι επανεμφανίζεται αγωνιζόμενος για 63 λεπτά. Καταγράφει στην τρέχουσα σεζόν 3 συμμετοχές στη Serie A και 2 στο Champions League, παίζοντας ωστόσο μόλις ένα 90λεπτο.

Η εξιλέωση για τον Ίλισιτς θα έρθει την Κυριακή (15/11) στην αναμέτρηση της εθνικής Σλοβενίας κόντρα στο Κόσοβο. Ο Ματίας Κεκ ξεκινάει στην ενδεκάδα τον άσο της Αταλάντα και στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με εύστοχο χτύπημα πέναλτι ολοκληρώνει την ανατροπή της εθνικής ομάδας της χώρας του (2-1). Είναι το πρώτο γκολ μετά από 259 μέρες!

Αμέσως μετά την λήξη του αγώνα ξεσπάει μιλώντας για πρώτη φορά δημοσίως για το πρόβλημα που αντιμετώπισε.

«Εάν σας εξηγήσω τι έχει συμβεί θα πρέπει να μείνουμε εδώ μέχρι αύριο. Γνώριζα μέσα από την καρδιά μου πως θα επιστρέψω. Ο μόνος τρόπος για να βγω μέσα από αυτό, ήταν η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο, η οικογένεια μου και όσοι βρίσκονται γύρω μου. Η οικογένεια μου, με υποστήριξε πιο πολύ από όλους.

Δεν θα ήθελα να πω τι πέρασα, αλλά τα άφησα όλα πίσω μου. Κάθε αρνητικό γεγονός σε κάνει πιο δυνατό και καλύτερο. Δεν έχω παίξει ακόμα το καλύτερο μου ποδόσφαιρο. Κυριολεκτικά ξεκινώ τώρα να το απολαμβάνω. Συνειδητοποιώ πως δεν έχω μπροστά μου πολλά χρόνια, αλλά θέλω να δώσω όλες τις δυνάμεις μου για αυτό που αγάπησα σε όλη τη ζωή μου.

Αυτή την μπάλα και αυτό το γήπεδο. Λέω πολλές φορές στους συμπαίκτες μου: 'Παιδιά, αντιληφθείτε πόσο όμορφο είναι να παίζεις ποδόσφαιρο. Πάντα σκέφτομαι αυτό το πράγμα και πάντα θα βρίσκεται μέσα μου για όσο καιρό μπορώ να σταθώ στα πόδια μου».

Δείτε τον Ίλισιτς εν δράσει...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα