Μπάρκας: «Χαιρόμαστε που πηγαίνουμε στην Εθνική»

Μπάρκας: «Χαιρόμαστε που πηγαίνουμε στην Εθνική»

Gazzetta team
Μπάρκας: «Χαιρόμαστε που πηγαίνουμε στην Εθνική»

bet365

Για το κλίμα στην εθνική, την δουλειά του Τζον Φαν'τ Σχιπ, αλλά και τις πρώτες εβδομάδες στη Σκωτία μίλησε ο Βασίλης Μπάρκας.

Ο γκολκίπερ της Σέλτικ μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 αναφέρθηκε στην Εθνική, την Σέλτικ, τον τελικό του Κυπέλλου, αλλά και τα κρούσματα κορονοϊού στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Για το γεγονός πως κάποιοι διεθνείς έμειναν στην Αθήνα μετά από οδηγία του ΕΟΔΥ: «Να πω ότι είμαι τυχερός που έφυγα, δεν ξέρω… Το παν είναι η υγεία. Αυτό προέχει. Δυο-τρεις μέρες θα είναι ταλαιπωρία. Και εγώ τώρα στη Σκωτία κάνω συνεχώς τεστ».

Για τη νέα πραγματικότητα: «Είναι σίγουρα δύσκολη η κατάσταση. Λέγαμε πως θα συνηθίσουμε τη μάσκα, αλλά όταν κάνει ζέστη δεν παλεύεται. Το παν όμως είναι η υγεία και πρέπει να προσέξουμε και τους ανθρώπους μας, τους γονείς μας, τους συγγενείς μας και άλλους ανθρώπους. Είναι καλό να προσέχουμε ανά πάσα στιγμή».

Για την προσπάθεια της Εθνικής στο Nations League: «Είναι θετικό ότι πήραμε τέσσερις βαθμούς μετά από 2 ματς και μάλιστα μετά από τόσο μεγάλη αποχή. Έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα, αφού κάποιοι παίκτες έχουν πάει σε άλλες ομάδες, είναι στο στάδιο προετοιμασίας και άλλοι έχουν ξεκινήσει τις υποχρεώσεις τους. Όλα βγαίνουν στον αγώνα και εύκολα-δύσκολα πήραμε δύο θετικά αποτελέσματα. Το κρατάμε και ελπίζουμε στα δύο εντός έδρας ματς να έχουμε δύο νίκες και να είμαστε φαβορί για την πρωτιά».

Για το κλίμα στα αποδυτήρια: «Όλα τα οφείλουμε στον προπονητή. Έχει καταφέρει να κάνει ένα όλη την ομάδα και είμαστε ένα σύνολο. Όποιος έρχεται δεν νιώθει φόβο και είναι ένα στοιχείο που όταν υπάρχει στην ομάδα φαίνεται εντός και εκτός γηπέδου. Χαιρόμαστε που είμαστε στην Εθνική, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που ίσως δεν συνέβαινε αυτό».

Για την προετοιμασία: «Είναι πολύ σημαντικό αυτό που κάνουμε. Στην Εθνική δεν υπάρχει χρόνος να προετοιμαστείς. Το παν είναι αυτό. Οι πιο παλιοί δεν βάζουν την ομάδα πάνω από την ομάδα. Και αυτό περνάει αμέσως στην ομάδα. Και στο ξενοδοχείο είμαστε όλη μέρα μαζί και περνάει από τον έναν στον άλλον. Αν γίνει ένα λάθος, θα πάει κάποιος να το διορθώσει και να τον βοηθήσει. Και στις κακές μας μέρες μπορούμε να πάρουμε αποτελέσματα».

Για τον Τζον Φαν’τ Σχιπ και την φιλοσοφία του: «Θέλει να γινόμαστε καλύτεροι και προσπαθεί να μας το περάσει με ομιλίες στο ξενοδοχείο και όχι τόσο με τις προπονήσεις. Προπόνηση με προπόνηση βγαίνει. Μετά την αποχή δεν είναι τόσο δύσκολο, αλλά πιστεύω ότι σιγά-σιγά η ομάδα θα βρει το ρυθμό της και θα παίξουμε ωραίο ποδόσφαιρο. Θέλει να παίζουμε αυτό που μπορούμε και να μην διστάζουμε».

Για τον ανταγωνισμό που υπάρχει στη θέση του τερματοφύλακα: «Είναι κάτι πολύ θετικό. Η θέση του τερματοφύλακα είναι περίεργη. Άμα παίξεις, δεν μπορείς να γίνεις αλλαγή. Αλλά πρέπει να είσαι ανά πάσα στιγμή έτοιμος. Πρέπει να δίνεις τα πάντα για την Εθνική και αν γίνεται αυτό, θα σε εμπιστευτεί. Αν βλέπει ότι είσαι καλά, αυτό μετράει. Και δεν κοιτάει πού παίζει ο καθένας μας. Πλέον ο προπονητής δεν φοβάται να πάρει από οποιαδήποτε ομάδα, αρκεί να ταιριάζει στη νοοτροπία αυτής της ομάδας».

Για τις πρώτες του μέρες στη Σκωτία: «Είναι διαφορετικό πρωτάθλημα. Χρειάζεται προσαρμογή. Δεν είναι εύκολο. Καθημερινή δουλειά, ηρεμία. Δεν έβγαινα και πολύ στην Αθήνα. Είναι κοντά σε εμένα αυτό. Χρειάζεται ένα διάστημα προσαρμογής».

Για την Σέλτικ: «Υπάρχει πίεση για το πρωτάθλημα, αλλά η ομάδα με πιστεύει. Η ομάδα και οι συμπαίκτες μου με αγκάλιασαν, ενώ ο κόσμος είναι θερμός μαζί μου. Παιχνίδι με παιχνίδι μαθαίνω τους συμπαίκτες μου και θα δουλέψω για να γίνω καλύτερος».

Για τον τελικό του Κυπέλλου, όπου βρίσκεται η ΑΕΚ με αντίπαλο τον Ολυμπιακό: «Περιμένω πώς και πώς να γίνει. Για να δω την ομάδα να παίρνει τον τίτλο, επειδή το αξίζει με την πορεία που είχε μέχρι αυτό το ματς. Τους εύχομαι τα καλύτερα και στα άλλα παιδιά. Έχουν τα άλλα παιδιά τον καλύτερο προπονητή τερματοφυλάκων, τον κ. Μιχαηλίδη».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα